Waarom Bridging antistolling?

Waarom Bridging antistolling?

In geval van een operatie of ingreep met een verhoogd bloedingsrisico, moet de antistolling worden onderbroken om goede hemostase tijdens de ingreep te waarborgen en excessief bloedverlies te voorkomen. Tijdens deze onderbreking bestaat er echter een verhoogd risico op trombo-embolieën.

Wat is Bridging antistolling?

Bij een hoog risico (>10% per jaar) wordt overbrugd met LMWH (bridging). Het risico wordt vooral bepaald door het tijdsinterval tussen de opgetreden trombose en de operatieve ingreep. Zonder antistolling is een recidief vooral hoog in de eerste maand (40%), na 3 maanden minder dan 10% en na 6 maanden 2%3.

Waarom worden bloedverdunners voorgeschreven?

Bloedverdunners worden ook wel stollingsremmers of antistolling genoemd. Ze zorgen dat uw bloed minder snel stolt. Als u bloedverdunners gebruikt, is de kans kleiner dat er een bloedprop ontstaat. Dat maakt de kans op een herseninfarct, trombosebeen of longembolie kleiner.

Waarom twee bloedverdunners?

De twee bloedverdunners zorgen dat de bloedplaatjes minder snel samenklonteren en minder vast gaan zitten aan de plaque. Statine, verlaagt het cholesterolgehalte (vetachtige stof) in uw bloed. Bètablokker, verlaagt de bloedruk en regelt het hartritme.

Hoe hoog moet INR zijn voor operatie?

De INR dient tenminste <1.5 te zijn. Hoog risico procedure bij hoog risico op TE: • De antistolling dient 3 dagen bij acenocoumarol (zie tabel 2) of 2 dagen bij fenprocoumon in combinatie met vit K(zie tabel 3) voor de ingreep te worden gestopt en kan worden hervat op de avond na de ingreep.

Waarom bridgen acenocoumarol?

Waarom een andere bloedverdunner? Voor de ingreep mag het bloed niet te dun zijn omdat de kans op bloedingen dan groter is. Daarom moeten sommige patiënten voor de ingreep stoppen met fenprocoumon (Marcoumar®) of acenocoumarol (Sintrom®). Soms kan dat niet omdat het risico op een trombose te groot is.