Waar smaakt spekkoek naar?

Waar smaakt spekkoek naar?

Het spek in de naam slaat niet op de smaak of ingrediënten maar alleen op het uiterlijk: het lijkt op (ontbijt)spek. Deze cake is ontstaan in Nederlands Indië, uit nostalgie naar speculaas en andere decemberlekkernijen. Oorspronkelijk gekruid met een mengsel van kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat en steranijs.

Hoeveel Spekkoekkruiden?

3. Laagjes maken voor spekkoek. Meng de gemalen kaneel (2,5 tl), kruidnagel (2 tl), nootmuskaat (1,5 tl), anijspoeder (1,5 tl) en kardemom (1,5 tl) tot je eigen spekkoekkruiden.

Wat is het verschil tussen solo en solo Patisserie?

Solo Bakken en Braden kan hoge temperaturen bereiken zonder te verbranden en spat bovendien niet. Bij Solo vloeibaar zitten diezelfde kwaliteiten in een handige knijpfles. Hou je van zoet bakken? Dan is Solo Patisserie je állerbeste keuze voor luchtig en goudbruin gebak.

Wat lijkt op spekkoek?

De Indische spekkoek wordt soms verward met het oorspronkelijk Nederlands-Indische gerecht kue lapis, omdat die naam letterlijk “cake in laagjes” betekent. De kue lapis die in Nederland bekend is, is echter opgebouwd uit pudding- of geleiachtige lagen van allerlei kleuren (meestal twee per koek).

Wat zit er in groene spekkoek?

De originele spekkoek is lichtgeel en bruin gekleurd. Ook komt in sommige versies de kleur groen voor, afkomstig van de bladeren van de tropische plant `pandan` die als smaakmaker wordt gebruikt. Aangezien Indonesiërs van zoet houden, worden vaak vruchten of cacao aan de spekkoek toegevoegd.

Wat is Indische cake?

Lindemulder Indische cake is een kruidige cake en 75% minder vet dan gewone cake.

Waarom is spekkoek groen?

In het oorspronkelijke recept wordt de donkere laag gemaakt met bruine suiker en de lichte laag met witte suiker. Later werden er ook varianten verzonnen, waarbij gebruik werd gemaakt van cacao of bijvoorbeeld pandan om de lichte lagen groen te kleuren.

Wat is solo Patisserie?

Solo Patisserie bevat 79% plantaardige oliën en is ideaal voor al je dessert bereidingen zoals cake, taart en koekjes. Het mengt makkelijk in elk beslag, zonder smelten. Je vindt tal van recepten op solo.be! Solo Patisserie is beschikbaar in een wikkel van 250g.

Is solo plantaardig?

Solo Bakken en Braden bevat 82% plantaardige oliën en vetten en geeft je het beste resultaat bij bakken en braden! Solo kan bovendien hoge temperaturen bereiken zonder te verbranden en spat niet. Solo, da’s goud in je keuken!