Waar op letten vakantie Mexico?

Waar op letten vakantie Mexico?

Voor een vakantie in Mexico worden de vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinatie tegen hepatitis A (besmettelijke geelzucht) aangeraden. Wanneer je 7 dagen voor aankomst in een gele koorts land bent geweest, moet je ook de inenting tegen gele koort hebben.

Hoe hard mag je rijden in Mexico?

De maximumsnelheden in Mexico zijn: Binnen de bebouwde kom 40 km/h. Buiten de bebouwde kom 80 km/h. Snelwegen 100 km/h.

Welke kant van de weg rijden ze in Mexico?

Van de grote autolanden rijdt men alleen in het Verenigd Koninkrijk, India, Indonesië en Japan links. In andere grote autolanden, zoals het gros van Europa, de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland, Mexico en Zuid-Korea wordt rechts gereden.

Hoe zijn de wegen in Mexico?

In Mexico zijn vrijwel alle wegen vlak en tweebaans. Het noorden van Yucatan is vlak en overzichtelijk. Alleen in Chiapas is het heuvelachtig en dicht begroeid, waardoor je je snelheid aan moet passen. Rijden in Mexico is te vergelijken met rijden in zuidelijk Europa maar we raden je aan wel alleen overdag te rijden.

Is Mexico veilig om op vakantie te gaan?

Over het algemeen zijn de toeristische plaatsen veilig. Maar in de zeer toeristische stad Cancún en omgeving zijn ook gewelddadige confrontaties tussen drugsbendes. Af en toe worden burgers en toeristen hier ook slachtoffer van. Reis niet na zonsondergang en reis niet alleen.

Is Mexico veilig voor vakantie?

Veiligheid in Mexico Over het algemeen zijn de toeristische plaatsen veilig. Zorg dat je verblijft in een erkend hotel en maak alleen gebruik van erkende taxi’s. Wees alert op diefstal en berovingen. Deze komen voornamelijk voor in de grote steden en in het openbaar vervoer.

Is het veilig om een auto te huren in Mexico?

Een auto huren en rijden in Mexico is veilig. Mexico is natuurlijk niet het eerste land waar je aan denkt bij het huren van een auto. Daarom had ik van te voren mijn twijfels en was ik een beetje huiverig voor het autorijden in Mexico. Gelukkig viel het absoluut mee!

Heb je een internationaal rijbewijs nodig in Mexico?

Internationaal rijbewijs Het Nederlandse rijbewijs is geldig in Mexico, ook bij het huren van een voertuig. Een IRB (internationaal rijbewijs) is niet vereist, maar wij raden aan om voor de zekerheid een IRB model 1968 mee te nemen in verband met mogelijke taalproblemen.

Waar rijden ze aan de linkerkant?

In Europa is links rijden de regel in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de Kanaaleilanden, Cyprus en Malta. Zo ook in 75 andere territoria en landen over de hele wereld, waaronder Zuid-Afrika, Australië, India, Indonesië, Jamaica, Japan, Kenia, Nieuw-Zeeland, Tanzania en Thailand.

Hoe gevaarlijk is Mexico-stad?

Toch hoef je hier, als je enige voorzorgsmaatregelen treft, niet bang voor te zijn. Belangrijkste tip is om ’s nachts liever niet (alleen) te voet over straat te gaan. Zeker niet alleen en al helemaal niet in de hoofdstad Mexico-Stad of andere beruchte steden zoals Ciudad Juarez.