Waar op letten bij plakken pleister?

Waar op letten bij plakken pleister?

Pleister plakken

  1. Maak de wond schoon met water en daarna met ontsmettingsmiddel.
  2. Raak de wondkussen van de pleister niet aan.
  3. Knip de pleister op maat en in de juiste vorm (zie pleisterkaart)
  4. Plak de pleister. Nooit rondom een lichaamsdeel.
  5. Plak openstaande delen van een pleister eventueel af met een kleefpleister.

Hoe lang kun je een pleister laten zitten?

Neem de tijd voor het plakken van een pleister. – Laat een pleister nooit langer dan 1 dag zitten en vervang de pleister als deze vies is. – Verwijderen kan makkelijk met water, baby- of slaolie. Lijmresten met alcohol of wasbenzine.

Waar zijn pleisters goed voor?

Schaafwonden kun je het beste aan de lucht laten genezen. Bij wonden onder kleding is een pleister of niet-verklevend gaas aan te raden. Door het schuren van de kleding kan de wond minder snel genezen. Ook op wonden aan de hand of op de vinger plak je een pleister, ter bescherming van de wond.

Welke soorten pleisters zijn er?

Pleisters

  • Pleisters.
  • Likdoornpleisters.
  • Kinderpleisters.
  • Eilandpleisters.
  • Anti bacteriële pleisters.
  • Elastische pleisters.
  • Latexvrije pleisters.

Hoe gebruik je een Vingerpleister?

Hoe een vingerpleister gebruiken? Vingerpleisters komen meestal verpakt in doosjes. De bedekkende kant van de pleister is meestal afgedekt met een soort plastic vliesje. Om de wond goed af te dekken moet u dit velletjes verwijderen en dan het beschermende deel van de pleister op de wond te plaatsen.

Hoe vaak moet je een pleister vervangen?

Hoe vaak moet ik mijn pleister vervangen? Doorgaans moet je wondverband en pleisters voor snijwonden en schaafwonden om hygiënische redenen dagelijks vervangen.

Hoe lang pleister op snee?

Nee, het beste kun je de pleister laten zitten tot de wond volledig is genezen. Veel mensen laten de pleister zitten zolang de wond bloedt. Daarna willen ze de wond ‘laten ademen’.

Is een pleister nodig?

Een pleister of andere wondbedekking zorgt voor een vochtiger wondklimaat, waardoor een wond juist beter geneest. Daarnaast beschermt de bedekking de wond tegen vuil en infecties en tegen druk en wrijving. Het advies is dus om een wond te beschermen met een pleister of andere wondbedekking.