Waar op letten als je auto huurt?

Waar op letten als je auto huurt?

We zetten de 13 belangrijkste tips voor autohuur op een rij.

  • Huur vanuit Nederland.
  • Ga voor een verhuurbedrijf met all-inclusive formule.
  • Boek slim: elke uurtje is een dag extra.
  • Houd je creditcard bij de hand.
  • Kies een auto die ruim genoeg is.
  • Kies niet per definitie een budget auto.
  • Kies voor de Fastlane service.

Welke leeftijd mag je auto huren?

Om een auto te huren in Nederland moet je: Minimaal 21 jaar oud zijn. Minimaal 1 jaar in het bezit zijn van je rijbewijs. Onder de 23 jaar gelimiteerde keuzes aan auto’s.

Waarom zijn huurautos zo duur?

Het huren van een auto op een vakantiebestemming is flink duurder dan voor de coronacrisis. Er is een tekort aan huurauto’s omdat verhuurbedrijven hun vloot tijdens de pandemie hebben verkleind. Door het chiptekort in de auto-industrie is het voor verhuurbedrijven nu lastig om snel nieuwe auto’s bij te kopen.

Waarom auto huren zo duur?

De oorzaak is een tekort aan huurauto’s, schrijft Het Financieele Dagblad. Verhuurbedrijven kwamen in 2020 in financiële problemen. Door de lockdownmaatregelen kon bijna niemand op vakantie en daalde de vraag naar huurauto’s. Om het hoofd boven water te houden, verkochten verhuurders een deel van hun vloot.

Wat verdient een autoverhuur?

Als Verhuurmedewerker verdien je tussen de €2300 en €3001 bruto per maand. Dit is afhankelijk van je opleiding en je ervaring. Heb je namelijk een HBO opleiding gevolgd dan zal je meer verdienen dan iemand die een MBO opleiding heeft gedaan. Verder verschilt het ook per sector hoeveel je verdient.

Kan je een lease auto verhuren?

Bij de meeste leasebedrijven (zowel zakelijk als privé) is de regel dat je een leaseauto niet mag verhuren (of zelfs uitlenen) aan een ander. Er zijn echter uitzonderingen, zoals bij Athlon (zie bijgaande link). Kortom, raadpleeg de maatschappij waarvan je least, er is niet een algemene wettelijke bepaling hiervoor.

Hoe werkt het huren van een auto?

Tarief: Als je een auto huurt is dat voor bepaald tarief per periode. In dit tarief zit het rijden van een aantal vrije kilometers verrekend. Rij je meer dan dit aantal dan betaal je een meerprijs per extra kilometer. Verzekering: Alle auto’s zijn all risk verzekerd (in eigen beheer).