Waar moet je op letten bij een bouwtechnische keuring?
Bij een bouwtechnische keuring wordt het volgende grondig gecheckt:
- Fundering.
- Riolering.
- Vloeren, muren, plafonds en metselwerk.
- Dak en constructie.
- Leidingen.
- CV installatie en combiketel.
- Brandveiligheid.
- Staat van kozijnen, ramen en deuren.
Hoe snel bouwtechnische keuring?
Hoe lang duurt een bouwkundige keuring? De tijd varieert nogal van huis tot huis. Als een huis in goede conditie is en er weinig gebreken zijn is het mogelijk de bouwtechnische keuring binnen 1 uur af te ronden. Indien er meer gebreken zijn en/of een huis is groter dan kan de tijd oplopen tot meer dan 2 uur.
Is een bouwtechnische keuring nodig?
Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht. Een bouwkundig rapport is ook verplicht als de taxateur constateert dat er sprake is van achterstallig onderhoud van 10 procent of meer van de woningwaarde, of als de taxateur adviseert een bouwkundig rapport op te laten stellen.
Wat staat er allemaal in een bouwkundig rapport?
Een bouwkundig rapport, ook wel bouwtechnisch rapport genoemd, is een onderdeel van een bouwkundige keuring. Bij een dergelijke keuring wordt een visuele inspectie van de woning uitgevoerd. De conditie van de belangrijkste bouwkundige onderdelen wordt bepaald en vastgelegd in een bouwtechnisch rapport.
Welke vragen stellen bij bouwtechnische keuring?
9 veelgestelde vragen over een bouwtechnische keuring
- Wat is een bouwtechnische keuring?
- Hoe verloopt de keuring en wie doet het?
- Wat controleert de bouwkundig ingenieur?
- Wat zijn de voordelen van een bouwtechnische keuring?
- Kan je een bouwtechnische keuring als ontbindende voorwaarde laten opnemen in het koopcontract?
Hoe oud mag een bouwkundig rapport zijn?
Als hij al de beschikking heeft over een bouwkundig rapport dat niet ouder is dan 1 jaar kan hij aan de hand van dit rapport zijn bevindingen noteren. Indien gebreken uit dit bouwkundig rapport inmiddels zijn hersteld zal hij dit vermelden.
Waarom een bouwkundig rapport?
Een bouwtechnische keuring laat je uitvoeren omdat je dan precies weet wat je koopt. Je weet hoe de staat van de woning is en krijgt inzicht in wat het kost om eventuele gebreken te verhelpen en de woning in redelijke tot goede staat te krijgen.