Waar ligt de grootste ijsberg ter wereld?

Waar ligt de grootste ijsberg ter wereld?

Een enorme ijsberg, ongeveer 170 kilometer lang en 25 kilometer breed, is afgebroken van de Zuidpool. Het stuk ijs is iets kleiner dan de provincie Luxemburg. De ijsberg heeft een oppervlakte van 4.320 vierkante kilometer en is daarmee de grootste bestaande ijsberg ter wereld.

Hoe hoog is de ijsberg in zijn geheel?

IJsbergen zijn in het algemeen groot. De meeste hebben een hoogte tot 50 meter. Sommige steken meer dan 100 meter boven het water uit, vergelijkbaar met de hoogste kerktorens. In de Baffinbaai is ooit een ijsberg van 215 meter hoogte gesignaleerd.

Hoe groot is de grootste ijsberg ter wereld?

De ijsberg, die door wetenschappers is aangeduid als A-76, heeft een oppervlakte van bijna 4400 vierkante kilometer, en is 175 kilometer lang en 25 kilometer breed. Daarmee is het groter dan het Spaanse eiland Mallorca (3640 vierkante kilometer) en vier keer zo groot als de stad New York.

Wat heeft een ijsberg met cultuur te maken?

Het belangrijkste deel van de cultuur is intern en verborgen (Hall, 1976). Zo kan men bijvoorbeeld zien dat ouders hun kinderen zakgeld geven. Dit zou in het ijsbergmodel boven de waterlijn liggen. Dit gedrag kan in verband worden gebracht met de culturele waarde van “onafhankelijkheid” bij de opvoeding van kinderen.

Hoe werkt het Ijsbergmodel?

Het IJsbergmodel van de Amerikaanse psycholoog David McClelland kijkt naar het zichtbare gedrag, kennis en vaardigheden van mensen en naar de onderliggende, onbewuste diepere lagen. Net zoals bij een ijsberg, bevindt het grootste deel zich onder water.

Wat zijn zichtbare gedragingen?

Gedrag is zichtbaar in de manier hoe wij handelen in, en reageren op, onze omgeving. Gedrag komt voort uit onze bewuste en onbewuste drijfveren. Gedrag is ook zichtbaar in de manier waarop we onszelf uiten en communiceren met anderen.

Wat is de culturele ijsberg?

Uitingen van cultuur Ook de ijsberg laat zien dat lang niet alles van cultuur zichtbaar is. We zien wat gedaan wordt door de leden van de andere cultuur. Maar we zien niet wat ze denken en voelen, net zo min als dat deze leden van de andere cultuur dat van ons zien.