Waar kun je mooi fietsen in Europa?

Waar kun je mooi fietsen in Europa?

De mooiste fietsroutes in Europa

 • Bodensee. Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Maak een 270 kilometer lange rit rond één van de grootste meren van Europa.
 • Green Velo. Polen.
 • Eroica. Italië
 • Hebridean Way. Schotland.
 • Route des Vins d’Alsace. Frankrijk.
 • Kattegattleden. Zweden.
 • Moselradweg. Duitsland.

Waar wordt veel gefietst?

Nergens ter wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland. Dat komt niet doordat het hier plat is, maar omdat er hier keihard voor fietsen geknokt is.

Waar fietsen mensen het meest?

Dit betekent dat we – als we uitgaan van een fietsende bevolking van 84 procent – per persoon jaarlijks meer dan 1000 kilometer fietsen, verdeeld over zo’n 250 tot 300 fietstochten per jaar. Zuid-Holland is koploper in het aantal kilometers dat we jaarlijks afleggen, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant.

Welk land heeft de meeste fietspaden?

Wist je dat er in Tsjechië 18.000 km aan fietspaden ligt? Dat is na Nederland het meest fijnmazige fietsnetwerk van heel Europa. En allemaal goed bewegwijzerd met de karakteristieke gele bordjes.

Waar kun je goed fietsen in Frankrijk?

Maar nu eerst: 10x de mooiste fietsroutes van Frankrijk.

 • #1: La Véloscénie. La Véloscénie is een epische fietsroute tussen Parijs en de kustplaats Mont-Saint-Michel.
 • #2: Autour du Luberon à vélo.
 • #3: Grande Traversée du Jura.
 • #4: Vélodyssée de Roscoff.
 • #5: Tour de Bourgogne.
 • #6: Dolce Via.
 • #7: Via Rhôna.
 • #8: La Loire à Vélo.

Waarom wordt er zoveel gefietst in Nederland?

Fietsen is gezond, fietsen is goedkoop en binnen de grote steden ben je op de fiets vaak sneller dan met de auto. We fietsen vooral zoveel in Nederland omdat fietsen in Nederland zo makkelijk is. Nederland is hartstikke plat dus je hoeft niet keihard tegen een berg op te fietsen.

Hoeveel wordt er in Nederland gefietst?

Hoeveel wordt er in Nederland gefietst? In totaal fietsen Nederlanders zo’n 15 miljard kilometer per jaar. Dat is ruim 880 kilometer per persoon, verdeeld over ongeveer 250 tot 300 fietsritten.

Wie fietsen er het meest in Nederland?

Jongeren van 12 tot 18 jaar stapten van alle leeftijdsgroepen het vaakst op de fiets, namelijk 1,6 keer per dag. Ook legden ze met gemiddeld 6,2 kilometer per dag de langste afstand af. De jongens fietsten daarbij gemiddeld één kilometer meer dan de meisjes.

Welke provincie meeste fietspaden?

De meeste kilometers fietspad liggen in de provincie Noord-Brabant, gevolgd door Gelderland. Dat is vooral een gevolg van de grootte van die provincies.

Is Duitsland een fietsland?

Als fietsland is Duitsland een prima land om naartoe te gaan. Niet alleen omdat de Duitse grens voor velen al op fietsafstand ligt, maar ook omdat het land zelf ontzettend gevarieerd is. Van de laagvlaktes in het noorden, tot de Alpen in het zuiden en alles wat daartussen ligt.

Is Portugal een fietsland?

Portugal, een fietsland? Het antwoord op deze vraag is natuurlijk ja.

Welk land is het grootste fietsland?

Nergens ter wereld wordt er zoveel gefietst als in Nederland. Dat komt niet doordat het hier plat is, maar omdat er hier keihard voor fietsen geknokt is. En daardoor rijden automobilisten ook beter door.

Welk land produceert de meeste fietsen?

In Nederland worden de afgelopen drie jaar 900.000 fietsen per jaar geproduceerd. Daarmee staat Nederland op de vijfde plaats van de EU-landen die de meeste fietsen produceren. Italië en Duitsland maken veruit de meeste fietsen per jaar, op afstand gevolgd door Bulgarije en Polen.

Kun je fietsen in Portugal?

Portugal – Algarve en Alentejo Het is heerlijk fietsen in Portugal. De wegen zijn goed onderhouden en er is weinig verkeer op de fietsroutes. Je fietst door golvend heuvellandschap, door eucalyptusbossen, langs olijfboomgaarden, uitgestorven dorpjes en levendige steden. Fietspaden zijn er niet of nauwelijks.

Kan je fietsen in Portugal?

Een goed wegdek, her en der nieuwe fietspaden en een fijn fietsklimaat in voor- en najaar. Portugal is ook voor fietsliefhebbers steeds meer een geweldig vakantieland. Van mooie fietsroutes, stadstours en dagtrips tot complete fietsvakanties. Wie van fietsen houdt, kan ook in Portugal zijn hart ophalen.