Waar komt een keelontsteking vandaan?

Waar komt een keelontsteking vandaan?

Een keelontsteking of keelpijn wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een verkoudheidsvirus of griepvirus. Ook bacteriën en schimmels kunnen een keelinfectie veroorzaken. Verder kan ook hooikoorts een rol spelen. In zeldzame gevallen wordt keelpijn veroorzaakt door het Pfeiffervirus of een soa.

Wat moet je doen als je keelontsteking hebt?

oplossing

  1. Drink regelmatig.
  2. Neem vooral koude dranken of ijsjes.
  3. Vermijd alcohol, pittig eten of koolzuurhoudende dranken.
  4. Rook niet.
  5. Zuigen op een zuurtje of dropje kan de klachten van een keelontsteking verlichten.
  6. Neem wat rust en belast de stem niet teveel.
  7. Neem bij heftige pijn een pijnstiller.

Wat zijn de symptomen van een keelontsteking?

Veelvoorkomende symptomen van een keelontsteking zijn pijn bij het slikken, een rode keel, koorts, opgezette klieren, oorpijn en een schorre stem. Roken, alcohol drinken en een vitaminegebrek vergroten de kans op een keelontsteking.

Wat is een bacteriële keelontsteking?

Een bacteriële keelontsteking is een ontsteking van de keel en amandelen die meestal wordt veroorzaakt door de streptokokbacterie. Deze infectie komt heel plotseling op en wordt vergezeld door pijn, roodheid, een gezwollen keel, pus op de amandelen, koorts, hoofdpijn en een onprettig gevoel. Een keelontsteking kan ook de voorbode zijn van

Is de keelontsteking Hees?

Bij een keelontsteking is de keel niet alleen geïrriteerd, maar zijn de slijmvliezen ook rood en gezwollen en ontstoken. Slikken doet pijn en de stem is hees. Een keelontsteking kan gepaard gaan met koorts. Er bestaan twee soorten keelontsteking: acute keelontsteking en chronische keelontsteking:

Wat is virale keelontsteking?

Een virale keelontsteking kent over het algemeen een mild verloop en een kleine kans op complicaties. Een bestaande virale luchtweginfectie of verkoudheid kan een keelontsteking voorafgaan. Zo zijn adenovirussen een veelvoorkomende verwekker van een keelontsteking, bij kinderen tot 3 jaar zijn ze de belangrijkste veroorzaker.

Wat is Faryngitis?

Bij een keelontsteking is er sprake van een ontsteking van de slijmvliezen in de keel. In veel gevallen wordt een keelontsteking of keelpijn veroorzaakt door een verkoudheidsvirus of griepvirus. Vaak zijn ook de keelamandelen (tonsillen) ontstoken.

Wat is een keelontsteking?

Een keelontsteking is een onprettige ervaring in de keel waarbij het slijmvlies van de keelholte ontstoken is. De ontsteking ontstaat door een virus van buitenaf. Heel soms wordt de keelontsteking veroorzaakt door een bacteriële infectie maar dit komt zelden voor. Er zijn twee varianten van deze aandoening: Acute en chronische.

Is acute keelontsteking chronisch?

Een keelontsteking kan tijdelijk (acuut) of chronisch zijn. Acute keelontsteking ontstaat plotseling en duurt doorgaans niet langer dan twee weken. Chronische keelontsteking houdt langer dan twee weken aan of komt steeds terug, vaak door langdurige overbelasting van de keel, bijvoorbeeld door het drinken van alcohol, roken of overmatig stemgebruik.