Waar is een paspoort van gemaakt?

Waar is een paspoort van gemaakt?

Het paspoort en de identiteitskaart worden in Nederland gemaakt en naar de ambassade of het consulaat opgestuurd waar u het document heeft aangevraagd. Daarom kan de behandeling van uw aanvraag enkele weken duren. De Nederlandse vertegenwoordiging laat u weten wanneer u het paspoort of de identiteitskaart kunt afhalen.

Welk bedrijf maakt paspoorten?

Sdu biedt diensten op het gebied van beveiliging van informatie en identiteit en produceert onder meer de Nederlandse paspoorten en rijbewijzen en allerlei chipkaarten. Ook worden paspoorten geproduceerd voor Ierland, Finland, Zwitserland en Slowakije.

Wat betekent paspoort type P?

Een normaal paspoort wordt uitgegeven door ieder willekeurig land of gebied of iedere organisatie en wordt gebruikt voor het overgaan van internationale grenzen door de paspoorthouder. Het wordt geclassificeerd als een Type P paspoort waarbij P staat voor ‘persoonlijk’.

Wie maakt paspoort?

Alle Nederlanders reizen en identificeren zich met een paspoort of identiteitskaart. De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) ontwikkelt deze reisdocumenten en beheert de bijhorende systemen voor aanvraag en uitgifte in het Koninkrijk der Nederlanden.

Wat zijn de gegevens in een paspoort?

Gegevens in een paspoort. Het bevat doorgaans: de achternaam van de houder. de voornaam of voornamen van de houder. een pasfoto. geslacht. lengte. geboortedatum en geboorteplaats. een handtekening.

Wat is een Belgisch paspoort?

Belgisch paspoort. Een paspoort is een officieel en wereldwijd erkend reisdocument in de vorm van een klein boekje waarmee u naar alle landen van de wereld kunt reizen, al dan niet met een visum. Neen.

Is Nederlands paspoort 9?

Elk Nederlands paspoort heeft een uniek documentnummer van 9 karakters: positie 1 en 2 zijn letters, positie 3 t/m 8 zijn letters of cijfers en positie 9 is een cijfer. De letter “O” komt niet voor. Het is wel mogelijk dat het documentnummer het cijfer “0” (nul) bevat.

Hoe lang is het paspoort geldig?

Een regulier Nederlands paspoort is gedurende tien jaar geldig voor volwassenen. Voor personen jonger dan 18 jaar is het paspoort geldig gedurende vijf jaar. Het paspoort is geldig als reisdocument voor alle landen (tenzij anders vermeld in het paspoort).