Waar in Amsterdam mag je graffiti spuiten?

Waar in Amsterdam mag je graffiti spuiten?

Meestal zijn het muren bij een viaduct of brug. Dit verschilt per gemeente. Vaak vind je op plekken waar het mag een bord waarop dit vermeld staat. Informeer bij de gemeente.

Is graffiti legaal?

Graffiti is illegaal (onwettig). Het mag niet en als je wordt gepakt kun je gestraft worden. In sommige steden zijn er plaatsen waar je wel (legaal) op schuttingen of op muren met spuitbussen mag spuiten.

Wat is de boete voor graffiti?

Straffen graffiti De straf die u kan krijgen als u verdacht wordt van het spuiten van graffiti is een gevangenisstraf van één maand tot zes maanden en met een geldboete van 26 euro tot 200 euro*.

Waar mag je graffiti spuiten Utrecht?

Waar mag u in Utrecht wel graffiti spuiten? In Utrecht mag u op 2 plekken graffiti spuiten. Dat mag onder de brug bij de A12 bij de IKEA. En dat mag op de hoge muren van de Stadsbaantunnel aan het Berlijnplein.

Is graffiti duur?

De prijs is niet alleen afhankelijk van de afmetingen van de muur of het te spuiten object, maar ook van de complexiteit van het gewenste ontwerp. Hoe gedetailleerder het ontwerp, hoe meer werk en dus meer dagen we nodig gaan hebben voor de uitvoering. Of is er een hoogwerker nodig, of overnachtingen.

Hoe kun je graffiti verwijderen?

Probeer de graffiti weg te vegen met een simpele verfverdunner zoals terpentine, een lakverdunner of aceton. Ook kan je speciale producten voor het verwijderen van graffiti gebruiken. Een andere optie is een licht penetrerende olie.

Hoe schrijf je graffiti in het Engels?

Vertaal Matrix voor graffiti:

Zelfstandig Naamwoord Verwante vertalingen Andere vertalingen
graffiti graffiti spuitschilderij
scratchwork graffiti; ingekrast muurinschrift

Wat heb je nodig om graffiti te spuiten?

Zo heb je speciale spuitverf nodig, vaak een soort met een snelle droogtijd, en de spuitbussen dienen de juiste caps te hebben. Een cap bepaalt namelijk de straal van de verf. Zo zijn er caps die een dunne, scherpe lijn spuiten, maar ook die een grote, nevelig resultaat laten zien.

What do graffiti artists call themselves in Amsterdam?

Amsterdam crews like USA (United Street Artists), TMP, 3rd Eye or LF (The Lame Face) exist now for about fifteen years. Graffiti artists used to call themselves writers or bombers. “Putting shit” – as they themselves call it, or in our language painting graffiti, happens mostly at night.

What happens to graffiti artists when they get caught?

When caught, graffiti artists are usually arrested for one night, but they can be kept in detention up to three days and six hours. Judges are lenient only at the first apprehension, usually giving an offender a small fine for vandalism and a cleaning task.

How much does it cost to clean graffiti?

Since the basic cost of a simple graffiti cleaning is € 150,- ($ 220,-) per square meter, whilst cleaning of the bigger stone surface of the wall may go into hundreds of thousands of euros, only some very small graffiti are actually affordable.