Kun je online drank kopen?

Kun je online drank kopen?

Drankstunter.nl is jouw vertrouwde slijter, online. We bieden een ruime keuze in verschillende soorten dranken. Van een simpele borrel lekker op de bank tot aan speciale momenten. Onze online slijter is altijd open, je kunt dus altijd online drank kopen wanneer je maar wilt.

Hoe werkt alcohol online bestellen?

Sinds 1 juli 2021 is de nieuwe Alcoholwet van kracht. Hierin is opgenomen dat webwinkels geen alcohol en tabak mogen verkopen aan minderjarigen, klanten moeten online hun leeftijd aangeven en bij bezorging moet de ontvanger bewijzen dat hij of zij 18 jaar of ouder is.

Kun je alcohol bestellen?

Vlogger Sven van der Meulen liet een 15-jarige jongen bij vier supermarkten drank bestellen en thuis bezorgen. Plus, Coop en Jumbo gaven de alcohol inderdaad gewoon af aan de deur, AH deed dat niet. Van der Meulen deed een soortgelijke test eind 2018 ook bij Bol.com en die bezorgde toen gewoon, zonder problemen.

Wat is de goedkoopste online slijterij?

Champagnes en mousserende wijnen zijn gemiddeld het goedkoopst bij Dirck III en de onlineslijterijen Drankdozijn.nl, drankgigant.nl en deslijter.com. Online slijterijen hebben echter niet altijd de scherpste prijzen en rekenen bezorgkosten tot bepaalde bedragen.

Hoe kom je makkelijk aan drank?

Webshops van supermarkten en slijterijen, maar ook websites voor thuisbezorgen van maaltijden bieden online drank aan. Ook al moet je vaak een geboortedatum invullen bij het bestellen, de koerier checkt je leeftijd niet. Gemeenten op hun beurt controleren de webwinkels amper op handhaving van de regels.

Waar kan je drank halen onder 18?

Volgens de wet is het niet verboden. Als je nog geen 18 jaar bent, mag je geen alcohol kopen of bij je hebben. Alcohol drinken in openbare gelegenheden, zoals kroegen en discotheken, kan dus niet. Een kroegeigenaar is zelfs strafbaar als hij/zij alcohol verkoopt aan personen onder de achttien jaar.