Kun je met ID-kaart naar Zweden?

Kun je met ID-kaart naar Zweden?

Voor het reizen naar Zweden volstaat een geldig Nederlands ID-kaart of een geldig paspoort. Een visum is niet nodig. Let op: kinderen moeten een eigen reisdocument hebben. Alleen een bijschrijving op een paspoort is niet voldoende.

Wat mag je niet meenemen naar Zweden?

Verhuist u naar Zweden vanuit Nederland (=binnen de EU) dan hoeft u in de meeste gevallen niet langs de douane, tenzij u dingen meeneemt waar speciale invoervergunningen voor nodig zijn, zoals bijvoorbeeld wapens, auto, en sommige medicijnen en levensmiddelen enz.

Is Zweden duur?

Zweden en Nederland hebben een overeenkomstig prijsniveau. Sommige dingen zijn in Zweden duurder dan bij ons, zoals kleding en alcohol. Andere zaken zijn ook weer goedkoper, zoals benzine. Ook de aanschaf van een auto, onroerend goed of grond is stukken goedkoper dan bij ons.

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Zweden?

Contanten meenemen Als u de EU wilt binnenkomen of verlaten met meer dan 10.000 euro aan contanten (of het equivalent in andere munteenheden) moet u dat aangeven bij de douane. Doet u dat niet, dan kan de douane het geld in beslag nemen en kunt u een boete krijgen.

Waar kun je heen met ID-kaart?

Met de Nederlandse identiteitskaart kunt u reizen naar de volgende landen:

  • Andorra.
  • Albanië
  • België
  • Bosnië en Herzegovina.
  • Bulgarije.
  • Cyprus.
  • Denemarken.
  • Duitsland.

Wat zijn de Coronaregels in Zweden?

De meeste maatregelen tegen het coronavirus in Zweden zijn stopgezet. Bepaalde aanbevelingen blijven van kracht, bijvoorbeeld: Als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus, blijf dan thuis en vermijd contact met anderen. Ongevaccineerden moeten drukke plekken (vooral binnenruimtes) vermijden.

Wat kost brood in Zweden?

Prijzen in de supermarkt in Zweden.

Melk (regelmatige), (1 liter) 1.10 EUR (0.87-1.50)
Vers wit brood (500g) 2.20 EUR (1.30-3.40)
Eieren (regelmatige) (12) 2.90 EUR (1.70-3.90)
Lokale kaas (1kg) 8.10 EUR (5.80-15)
Water (1,5 liter fles) 1.40 EUR (0.87-2.10)

Hoeveel contant geld mag je meenemen naar Suriname?

Neemt u 10.000 euro of meer mee op reis, dan hoeft u geen belasting over het geld te betalen bij de Douane. Maar de Douane moet weten dat u het geld bij u hebt. Het maakt niet uit of het geld van uzelf is of van iemand anders. Degene die het bij zich heeft, moet aangifte doen.

Hoeveel cash geld mag je meenemen in het vliegtuig?

Je mag in principe zoveel cash geld op zak hebben als je wil. Weet echter dat als je als reiziger de EU binnenkomt of verlaat met 10.000 euro of meer cash geld je daar aangifte van moet doen bij de douane.