Kun je glasvezel weigeren?

Kun je glasvezel weigeren?

U mag dat altijd weigeren, natuurlijk. Ligt de kabel eenmaal tot aan de voorgevel, dan wordt er een afspraak met u gemaakt om de kabel aan te sluiten in uw meterkast. Niet veel later kunt u glasvezelinternet gebruiken. Meestal komt er een monteur langs om alles voor u aan te sluiten.

Kan ik glasvezel op mijn adres krijgen?

Met de glasvezel postcodecheck zie je of Glasvezel Internet van KPN beschikbaar is op jouw adres. Het enige wat je hoeft te doen, is je postcode en huisnummer invullen. Daarna zie je direct of glasvezel wel of niet beschikbaar is. Doe eenvoudig de adres check bovenaan de pagina.

Hoe krijg je glasvezel in je straat?

Als glasvezel internet op jouw adres beschikbaar is, heb je een glasvezel aansluiting thuis nodig om daadwerkelijk glasvezel internet te kunnen ontvangen. Hoe weet je of je al een glasvezelaansluiting thuis hebt? Meestal zit het glasvezel aansluitpunt in de meterkast. Vaak heeft het kastje een oranje kleur.

Wat kost een glasvezel reparatie?

Maar de situatie in uw huis is uw verandwoordlijkheid, en zal u voor de dure kosten moeten opdraaien. In het ergste geval bij afbreking bij de ingang van de glasvezel kabel dan bent u al gauw 500 tot 1500 euro kwijt aan reparatie.

Is glasvezel noodzakelijk?

Je wordt gevraagd vast te leggen dat je meedoet en in de toekomst wilt overstappen naar glasvezel. Overstappen is niet noodzakelijk, maar glasvezel is wel het meest toekomstbestendige netwerk van dit moment. De snelheden zijn hoger, de up- en downloadsnelheden zijn gelijk en er is weinig ruis op de lijn.

Hoe sluit je glasvezel aan?

Aanleg glasvezel Nadat glasvezel in een straat is aangelegd, worden individuele huizen of flats aangesloten. De monteur installeert een glasvezel-aansluitpunt, vaak in de meterkast. Een provider kan de verbinding vervolgens activeren en stuurt een installatiepakket op.

Hoe sterk is een glasvezelkabel?

Voordelen: Glasvezels zijn onbrandbaar en de treksterkte blijft behouden tot ruim 300 °C, hoe hoger de temperatuur, hoe geringer de sterkte. De treksterktes zijn zeer hoog, zelfs hoger dan van de kunststofvezels zoals nylon- en polypropeen. Niet af te luisteren met elektromagnetische middelen.

Wat als ik geen glasvezel wil?

Overstappen op glasvezel is niet verplicht. Houd er alleen rekening mee, dat KPN in de toekomst geen twee netwerken (koper en glasvezel) in bedrijf gaat houden. Dat is te duur. Op termijn wordt het kopernetwerk uitgeschakeld.

Voordelen glasvezel Internetten gaat via glasvezel vaak het snelst. Sneller dan via dsl of kabel. Het gaat dan om snelheden van minimaal 50 Mbps tot pakketten met wel 2 Gbps. Vergelijkbaar snel internet is ook via de kabel mogelijk.

Hoe dik is een glasvezelkabel?

Een glasvezel is zo dun als een haar: slechts 125 à 250 micron. De vezel bestaat uit twee soorten glas: een flinterdunne kern en een dikkere mantel die in elkaar gesmolten zijn. Glasvezel is ontwikkeld om grote hoeveelheden data razendsnel over grote afstanden te transporteren.

Is glasvezelkabel verplicht?