Kun je een houten tafel buiten zetten?

Kun je een houten tafel buiten zetten?

In principe kunnen vrijwel alle houtsoorten goed buiten blijven staan, mits ze goed zijn behandeld met een beits, lak of olie die ze beschermd tegen de elementen.

Hoeveel stoelen aan ovale eettafel?

Ovale tafel

Lengte Aantal eetkamerstoelen
200 cm 5
220 cm 6
240 cm 8
280 cm 9

Hoeveel stoelen aan ovale tafel 180?

Ovale eettafel: De kleinste ovale tafel in onze collectie heeft een afmeting van 180 x 110 centimeter waar 4 stoelen aan passen. De grootste is maar liefst 300 x 130 centimeter, hier kunnen 8 stoelen aan geschoven worden.

Kan een Binnentafel ook buiten?

Heeft u een houten tafel die al jaren binnen staat en wilt u deze nu buiten plaatsen? De kans is groot dat het hout is uitgedroogd, maar ineens weer vol in werking zal gaan. Dit betekent dat de tafel zal veranderen. Daarnaast kan de tafel vanwege de hoge luchtvochtigheid van buiten op den duur gaat scheuren.

Hoe lang moet tafel zijn voor 8 personen?

Houd er in ieder geval rekening mee dat je per persoon 70 centimeter ruimte aan de eettafel moet rekenen. Dus wil je acht personen aan tafel plaatsen? Dan moet je eettafel minimaal 300 centimeter lang zijn, omdat je ook rekening moet houden met de poten.

Hoeveel mensen aan ovale tafel?

Hoeveel personen passen er aan een ovale eettafel van 220 cm? De kleinste ovale eettafel binnen onze collectie heeft een lengte van 220cm. Dit formaat is ideaal voor 6 personen: je zit niet te dicht bij elkaar en ook niet te ver uit elkaar. Dit formaat is precies goed voor 6 personen.

Hoeveel mensen aan een ovale tafel?

Op de afbeelding hieronder kan je zien dat wanneer je 6 stoelen aan tafel wilt kunnen zetten, dit bij een ovale tafel al kan bij een lengte vanaf 200 cm. Bij een lengte van 240 cm kan je zelfs al met 8 personen gezellig tafelen. De benodigde lengte is afhankelijk van het type stoel.