Kan je psychiater worden zonder geneeskunde?

Kan je psychiater worden zonder geneeskunde?

Psychiater is geneeskundig onderlegd, psycholoog niet Wie psychiater wil worden, moet eerst de studie geneeskunde afronden. Dit betekent dat alleen (basis)artsen de medische specialisatie psychiatrie kunnen volgen in een ziekenhuis of ggz-instelling.

Welke opleiding heeft een psychiater nodig?

Als je psychiater wilt worden moet je eerst de wo opleiding Geneeskunde afronden. Deze opleiding duurt zes jaar. Daarna kun je de opleiding Psychiatrie doen. Je hebt hier alleen wel, naast je artsendiploma, ook werkervaring voor nodig.

Hoeveel jaar moet je studeren voor psychiater?

Om psychiater te worden in Nederland dient iemand eerst de studie geneeskunde te hebben afgerond, een opleiding die 6 jaar duurt. Hierna kan hij of zij solliciteren voor de opleiding tot psychiater. De opleidingsduur hiervan is 4,5 jaar.

Kan je psychiater worden met HAVO?

Psychiatrie is een medisch specialisme. Dit betekent dat je, na het behalen van een VWO diploma of een propedeuse HBO, eerst de studie geneeskunde met succes moet afronden. In Leiden kun je alleen via een speciale procedure worden toegelaten, een soort sollicitatieronde.

Kun je met HBO psychiater worden?

Met een hbo-diploma Met deze opleidingen kun je geen psychiater worden, maar wel als verpleegkundige aan de slag op een psychiatrische afdeling of in een GGZ-instelling. Wil je toch psychiater worden? Dan moet je de wo-opleiding Geneeskunde volgen.

Wat moet je studeren om psychiater te worden Belgie?

Welke studierichting/opleiding moet of kan je volgen om Psychiater te worden?

  • Specialistische geneeskunde (Master-na-master – HO )
  • Gedragscounseling (Postgraduaat – HO )
  • Gedragstherapie: volwassenen (Postgraduaat – HO )
  • Psychoanalytische psychotherapie (Postgraduaat – HO )
  • Psychodiagnostiek (Postgraduaat – HO )