Is sporten goed voor mensen met reuma?

Is sporten goed voor mensen met reuma?

Sportief bewegen is ook voor mensen met reumatoïde artritis een goed idee: het houdt je conditie in stand, je zelfvertrouwen neemt toe en je slaapt beter. Regelmatig bewegen helpt je om je sociale contacten te vergroten en bovendien is de kans groot dat je door te bewegen je beter in je vel voelt zitten.

Welke oefeningen bij reuma?

Begin daarom altijd met het doen van een paar rek- en strekoefeningen. Buig bijvoorbeeld in de richting van je tenen, beweeg je schouders, draai cirkels met je armen en zet je armen in je zij om van links naar rechts te bewegen. Elke beweging mag je drie tot vijf keer herhalen.

Welke sport bij Spierreuma?

Naast gezond eten is het van belang om ook voldoende te bewegen. Denk maar eens aan wandelen, fietsen, zwemmen of sporten. Gewrichten en spieren komen in beweging en dat zorgt voor een sterkere doorbloeding om goede stoffen aan te voeren en afvalstoffen af te voeren.

Wat zijn de patiënten met reumatoïde artritis?

In Nederland hebben ongeveer 260.000 mensen reumatoïde artritis. Het UMC Utrecht ziet jaarlijks 1200 patiënten met reumatoïde artritis, waarvan naar schatting ongeveer 100-200 met een moeilijk te behandelen vorm.

Wat zijn symptomen van een artritis?

Symptomen. Alarm-signalen van een artritis zijn o.a.: een relatief plots optredende pijn en zwelling in één of meerdere gewrichten, stijfheid en verlies aan kracht. De pijn en stijfheid kan vooral ’s morgens of na een tijd stil zitten erg zijn. De typische morgenstijfheid kan soms meer dan een half uur aanhouden.

Hoe genezen reumatoïde artritis?

Reumatoïde artritis is nog niet te genezen. De behandeling richt zich daarom het verminderen van de symptomen. Dit kan door de ontsteking af te remmen met de volgende medicijnen: Pijnstillers en ontstekingsremmers. Veel gebruikt zijn de NSAID’s. Dat zijn medicijnen die zowel pijnstillend als ontstekingsremmend werken.