Is kennismaken een werkwoord?

Is kennismaken een werkwoord?

Volgens de Woordenlijst wordt kennismaken aaneengeschreven, maar ook kennis maken is correct. De combinatie kan worden opgevat als een samengesteld werkwoord. Ze wordt dan aaneengeschreven en – zoals andere werkwoorden – ontkend met het bijwoord niet.

Wat zijn de werkwoordsvormen?

Werkwoordsvormen 1 Infinitief (onbepaalde wijs) 2 Voltooid deelwoord (participium) 3 Tegenwoordig deelwoord (participium presens) 4 Aantonende wijs (indicatief) 5 Aanvoegende wijs (conjunctief)

Wat is de betekenis van “kennis”?

Kennis. Zie Kennis (doorverwijspagina) voor andere betekenissen van Kennis. Personificatie van kennis in de Antieke Bibliotheek van Celsus in Efeze (125 AD). Kennis is dat wat geweten en toegepast wordt door een individu, groep individuen of een (ander) onderdeel van de maatschappij.

Wat is kennis in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven worden met het begrip “kennis” een verzameling van uiteenlopende zaken aangeduid. Het is op de eerste plaats de bekendheid met een persoon, zaak of verschijnsel. Dit kennen of deze bekendheid volgt uit ervaring en weten. Maar dit kan ook vastgelegd zijn in een document of abstracter in de samenleving aanwezig zijn.

Hebben kennisgemaakt met?

Examples of kennismaken

Example in Dutch Translation in English
– Ik zie dat jullie hebben kennisgemaakt met Hannah. – I see you’ve met Hannah.
– Ik zie dat jullie kennisgemaakt hebben met Hannah. Hello. – I see you’ve met Hannah.
– Jullie hebben kennisgemaakt.. – Hey. – You guys met.

Kunnen kennismaken of kennis kunnen maken?

Volgens de Woordenlijst wordt kennismaken aaneengeschreven, maar ook kennis maken is correct. De combinatie kan worden opgevat als een samengesteld werkwoord.

Wat is kennismaken?

kennismaken – Werkwoord 1. (inerg) het voor de eerste keer begroeten van een persoon ♢ Aangenaam kennis te maken. 2. (inerg) het voor de eerste keer in aanraking komen met iets ♢ Hij struikelde en maakte kennis met de keiharde betonnen vloer….

Hoe moet je kennismaken?

  1. Bereid je voor. Het is goed om te weten met wie je gaat kennismaken.
  2. Bedenk vragen. Bedenk vragen die je wilt stellen tijdens een gesprek.
  3. Maak een goede indruk. Het is belangrijk dat je er netjes en verzorgd uitziet.
  4. Voer het gesprek. Luister tijdens het gesprek naar wat de ander te zeggen heeft.
  5. Kijk terug.