Is het polisnummer hetzelfde als Verzekerdennummer?

Is het polisnummer hetzelfde als Verzekerdennummer?

Goed om te weten: het polisnummer is gelijk aan je verzekerdennummer. Het verzekerdennummer vind je terug op je zorgpas (Quality Care Card). Dit nummer is gelijk aan de laatste 9 cijfers van het ‘indentification number of the card’ op de kaart. Het verzekerdenummer staat ook op je polisblad onder ‘Mijn gegevens’.

Wat is het Verzekerdennummer?

Iedereen met een zorgverzekering heeft een verzekerdennummer. Dit nummer staat op de zorgpas en op het polisblad van de zorgverzekering. Kinderen hebben een eigen verzekerdennummer. Indien u niet weet wat uw verzekerdennummer is, kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van uw zorgverzekering.

Waar vind ik mijn verzekeringsnummer?

Deze staat op je zorgpas genoemd, bij ‘identification number of the card’. Ook kan je dit nummer vinden op je polisblad. Daarbij dien je wel goed op te letten dat je klantennummer wat anders is dan je polisnummer.

Wat is mijn verzekeringsnummer Zilveren Kruis?

U vindt uw relatienummer in Mijn Zilveren Kruis en in de Zilveren Kruis-app onder de knop Verzekering. Het nummer staat ook op uw zorgpas. Het relatienummer wordt ook wel het polisnummer genoemd.

Waar staat verzekeringsnummer VGZ?

Op de zorgpas staan uw burgerservicenummer (BSN) en klantnummer van VGZ. Deze gegevens gebruikt een zorgverlener om declaraties te sturen. Een zorgverlener kan dus naar uw zorgpas vragen.

Waar kan ik mijn relatienummer vinden?

Bij een zorgverzekering wordt er meestal gesproken over een relatienummer. Het relatienummer is terug te vinden op je zorgpas en natuurlijk in de polispapieren. TIP: vind DIRECT een goedkopere zorgverzekering voor 2021.

Is je polisnummer je relatienummer?

Verschil polisnummer en relatienummer Bent u bijvoorbeeld de hoofdverzekerde en heeft u een partner en/of kind(eren) bij u op de polis staan, dan heeft u allemaal hetzelfde polisnummer. Uw relatienummer is uniek; elke verzekerde heeft een eigen nummer. Ook als u met zijn allen op 1 polis staat.

Is je relatienummer je polisnummer?

Wat is je relatienummer?

Polisnummer of Relatienummer & Zorgpas opzoeken Bij een zorgverzekering wordt er meestal gesproken over een relatienummer. Het relatienummer is terug te vinden op je zorgpas en natuurlijk in de polispapieren. TIP: vind DIRECT een goedkopere zorgverzekering voor 2021.

Is klantnummer polisnummer?

Ook op je papieren die je van je zorgverzekeraar krijgt staat je polisnummer. Belangrijk: op je polisblad zorgverzekering staat vaak ook je klantnummer, dit is een ander nummer dan je polis nummer en het is dus belangrijk om deze niet met elkaar te verwarren.

Waar heeft VGZ contracten mee?

Gecontracteerde zorg is zorg van zorgverleners waarmee VGZ een contract heeft afgesloten. We onderhandelen bijvoorbeeld over de prijzen van behandelingen. Door die afspraken met de zorgverlener kan de zorg meestal goedkoper. Zo kunt u ook in de toekomst zorg krijgen die u nodig heeft.