Is het handig om een reisverzekering af te sluiten?

Is het handig om een reisverzekering af te sluiten?

Een reisverzekering is niet verplicht, maar kan wel handig zijn. De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is dat je hulp krijgt in onvoorziene (nood)situaties. Denk aan het vervroegd afbreken van de reis of juist een langer verblijf door een ongeval, ziekte of overlijden.

Wat keert reisverzekering uit?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage, maar ook voor persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kan oplopen.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

De afweging. De keuze voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering hangt af van het aantal dagen vakantie per jaar. Een gezin dat 3 weken per jaar op vakantie gaat, is vaak goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering.

Waarom heb je een reisverzekering nodig?

Nee, een reisverzekering is niet verplicht. Maar een reisverzekering kan je veel geld schelen, mochten er dingen misgaan op vakantie. Zo dekt de basisverzekering van de Doorlopende ING Reisverzekering diefstal en beschadiging van jouw bagage, medische kosten en repatriëring (naar huis op medisch advies) binnen Europa.

Kun je 2 reisverzekeringen hebben?

Dubbel verzekerd zijn noemen we ook wel ‘samenloop’. Hetzelfde risico is dan gedekt onder verschillende verzekeringen. Je kunt hierbij denken aan zorgkosten die onder je reisverzekering én onder je zorgverzekering vallen.

Hoe weet je of je een reisverzekering hebt?

Het is belangrijk dat je goed checkt of je reisverzekering past bij je vakantie. Er zijn namelijk grote verschillen tussen reisverzekeringen. Gebruik daarom de tool ‘Check je vakantieverzekeringen’.

Wat is belangrijk bij een reisverzekering?

Met een reisverzekering is diefstal, verlies of beschadiging van je bagage verzekert. Dit kan belangrijk zijn als je veel of kostbare bagage meeneemt tijdens je reis. Je kunt ook een annuleringsverzekering afsluiten zodat je tegen annuleringskosten verzekerd bent.

Wat zijn de voordelen van een reisverzekering?