Is het erg als je een tampon doorspoelt?

Is het erg als je een tampon doorspoelt?

Toch kun je je tampons beter niet doorspoelen, hoe aantrekkelijk dit idee op het moment zelf ook lijkt. Het grote probleem is namelijk dat het waterleidingsysteem van het toilet kan worden aangetast. Tampons kunnen achterblijven in de leidingen, waardoor deze vernauwen en er op den duur verstoppingen kunnen ontstaan.

Hoe gooi je tampon weg?

Spoel je gebruikte tampon liever niet door het toilet. Dit kan een verstopping veroorzaken. Wikkel hem in plaats daarvan in toiletpapier en gooi hem in de afvalbak voor hygiëneproducten (die je in de meeste openbare toiletten vindt) of in de gewone afvalbak. Was daarna altijd je handen.

Kan je een tampon doorspoelen in de wc?

Tampons horen niet in het toilet, maar bij het huisvuil. Veel tampongebruiksters gooien tampons weg door ze in een stuk wc-papier te wikkelen en ze bij de rest van het huisvuil te doen. In veel openbare toiletten staan speciale afvalbakken voor het weggooien van vrouwelijke hygiëneproducten.

Waar laat je een tampon?

Zoek de schaamlippen door je vingers of een spiegel: deze lippen zitten voor de ingang van je vagina. Hiertussen moet je de tampon inbrengen. Haal de plastic wikkel die om de tampon zit eraf en maak het touwtje los.

Hoe krijg je de Tamponziekte?

Door het langdurig inhouden van tampons of beschadigingen van de huid en slijmvliezen, kunnen deze giftige stoffen in de bloedbaan terechtkomen. Hierdoor kan een infectie ontstaan, waardoor het Toxic Shock Syndrome kan worden veroorzaakt.

Kun je wc-papier doorspoelen?

Stichting Rioned raadt aan alle doekjes in een prullenbakje te doen en niet door de wc te spoelen. Ook de vochtige doekjes waar op staat dat ze door de wc mogen, aangegeven met een etiket op de verpakking. Staat er een plaatje van een open wc, dan mag het doorgespoeld worden.

Hoe groot is de kans op TSS?

TSS komt wereldwijd bij 3,4 op de 100.000 menstruerende vrouwen voor, maar heeft vrijwel nooit een dodelijk afloop. Volgens de Belgische gynaecoloog Hendrik Cammu, verbonden aan het universiteitsziekenhuis in Brussel, is het geval van Nactergal ‘een zeldzaamheid’.