Is de Peugeot 308 een goede auto?

Is de Peugeot 308 een goede auto?

Dit vindt de Wegenwacht De betrouwbaarheid van de 308 hangt nauw samen met de gekozen motorisering. De 1,2 liter driecilinder kent nauwelijks euvels en blijft lang en probleemloos zijn werk doen. De 1,6 liter ‘THP’-benzinemotor is in heel veel Peugeot-modellen toegepast.

Wat vindt de Wegenwacht van de Peugeot 308?

Wat vindt de Wegenwacht van de Peugeot 308 als occasion? In deze versie van de 308, van na de facelift, is de 1,2 liter driecilinder benzinemotor veruit de belangrijkste. Dat is goed nieuws, want die motoren hebben intussen bewezen heel betrouwbaar te zijn.

Kan ik doorrijden met een Emissiestoring?

Als de samenstelling van de uitlaatgassen om wat voor reden dan ook niet goed zijn gaat het om een emissiestoring. Er kan dan gewoon met de auto worden doorgereden maar zal er zo snel mogelijk een emissietest moeten worden uitgevoerd.

Wat betekent SW bij Peugeot?

Met de introductie van de 307 SW geeft Peugeot meteen het startschot voor een nieuwe traditie. Die letters ‘SW’ gaan we namelijk vaker terugzien, bijvoorbeeld achterop de binnenkort te lanceren 206 SW. En denk nu niet dat het gewoon een afkorting is van ‘stationwagon’ of ‘sportwagon’.

Welke auto’s hebben de meeste pech?

Op regelmatige basis worden er onderzoeken verricht en daaruit komt het volgende top 20 lijstje naar voren als het gaat om auto’s die het vaakst met pech stranden:

  • Renault.
  • Volkswagen.
  • Fiat.
  • Peugeot.
  • Hyundai.
  • BMW.
  • SEAT.
  • Suzuki.

Wat is emissietest?

Tijdens de APK wordt de uitstoot van het voertuig gemeten door het EOBD-systeem uit te lezen. Met een voertuig-emissie worden dus de schadelijke stoffen die uit een voertuig komen bedoeld. Deze meting is van belang, omdat het voertuig aan een emissiestandaard moet voldoen.

Wat betekent Emissiestoring?

Emissiesysteem storing Het lampje motor- of emissiestoring gaat branden wanneer de storing aanwezig is of heeft plaatsgevonden. Dit heeft invloed op de uitstoot van de motor. Dit heeft dus te maken met de milieueisen waaraan de auto in alle gevallen aan moet voldoen. maar in het geval van de storing niet aan voldoet.

Hoe zuinig is een Peugeot 307?

Brandstof

Brandstof Aantal Gem.
Benzine 24 8,04
Diesel 22 5,44
LPG 5 10,88

Hoeveel wegenbelasting betaal je voor een Peugeot 307?

De personenauto heeft een topsnelheid van 207 km per uur en bereikt vanuit stilstand de 100 km/u in 10,3 seconden. Het verbruik van deze personenauto is gemiddeld 8,20 liter per 100 km en hij weegt 1432 kg. De APK is geldig tot 20-08-2021 en de wegenbelasting bedraagt gemiddeld € 200,58 per kwartaal.

Welke auto heeft meeste problemen?

Alle testresultaten

Merk Cijfer
1. Mitsubishi 8,4
2. Suzuki 8,3
3. Mazda 8,2
4. Subaru 8,1