Hoeveel wasmiddel per wasbeurt?

Hoeveel wasmiddel per wasbeurt?

Let op de hoeveelheid was Hoe meer was je hebt, hoe meer wasmiddel er nodig is. Op een fles van 0,75 liter zit vaak een dop waar rond de 40 milliliter in past. Je gebruikt deze om je wasmiddel te doseren. Een volle dop is genoeg voor een halfvolle trommel was met een normale vuilgraad en een middelmatige waterhardheid.

Hoe vloeibaar wasmiddel gebruiken?

Ook vloeibaar wasmiddel giet je in het grootste vakje van het laatje wanneer je dit gebruikt voor de hoofdwas. Je kunt het vloeibare wasmiddel echter ook in een hiervoor bedoelde dispenser gieten. Deze worden ook wel wasballen genoemd. Hier giet je het wasmiddel in en dit plaats je vervolgens bovenop je was.

Hoeveel gram wasmiddel?

Hoeveelheid wasgoed Dan weet je precies welke hoeveelheid wasmiddel je nodig hebt. Wasmiddelen voor bonte en witte was baseren het advies vaak op 4 tot 5 kg. Fijnwas-middelen op 2,5 kg. Het gaat dan over het gewicht van het wasgoed dat je in de machine stopt, niet over de capaciteit van de wasmachine zelf.

Wat kun je op 60 graden wassen?

Wassen op 60° C is perfect om keukenhanddoeken, schotelvodden of beddengoed weer kraaknet te krijgen. Deze temperatuur geeft je de zekerheid dat dit wasgoed hygiënisch schoon uit de machine komt. Ook sportsokken of wit ondergoed was je op 60° C.

Welk wasmiddel voor I-DOS?

Met i-DOS in de Bosch HomeProfessional serie kan je in het linker i-DOS compartiment ✿ of waterdruppel kiezen voor wasverzachter of een tweede wasmiddel.

Welk wasmiddel bij automatisch doseren?

De dosering wordt niet heel nauwkeurig aan de hoeveelheid aangepast. Je kunt alleen vloeibaar wasmiddel gebruiken, geen waspoeder of capsules. Je kunt maar 2 soorten wasmiddel gebruiken, (bijvoorbeeld bont en wit) of 1 wasmiddel en 1 wasverzachter.

Hoe gebruik je een wasbol?

Een wasbol wordt ook wel doseerbol of wasbal genoemd. Je vult dit flexibele balletje met wasmiddel en daarna plaats je het bovenop je wasgoed in de trommel. Je kunt een wasbol voor elke was gebruiken. Je kunt natuurlijk ook prima een maatschepje gebruiken en je waspoeder of je vloeibare wasmiddel in de doseerla doen.

Hoe gebruik je Robijn wasmiddel?

Je kunt voor de handwas het beste Robijn Wol en Fijn of Robijn Fleur en Fijn gebruiken. Mix het water met wasmiddel volgens de juiste dosering achter op het etiket van je wasmiddel. Dompel je kleding geleidelijk een aantal keer achter elkaar in het lauwwarme water met wasmiddel.

Hoeveel wasmiddel bij kleine was?

Een kwart minder wasmiddel nodig bij een halve wastrommel Je kunt hierbij afgaan op de hoeveelheid wasmiddel die op de verpakking bij ‘zacht’ of ‘gemiddeld hard water’ wordt aanbevolen (en daar vervolgens dus een kwart tot een derde minder van nemen).