Hoeveel SpeedComfort heb ik nodig?

Hoeveel SpeedComfort heb ik nodig?

Vuistregel voor het aantal te plaatsen SpeedComforts Als alle lucht in een ruimte 1x per uur circuleert is dat doorgaans voldoende. Rekenvoorbeeld: een woonkamer van 5 meter breed, 8 meter lang en 3 meter hoog heeft een inhoud van 120m3. Je kiest dan voor een Trio set met Uitbreidingsset, of twee Duo sets.

Wat is SpeedComfort?

In het kort zijn SpeedComforts ventilatoren die je radiator ondersteunen met het verwarmen van je woning. Dat doen ze door de warme lucht uit je ventilator door de woning te blazen. Hierdoor kan er energie bespaard worden en zal je woning sneller en efficiënter verwarmd worden. Lees alles over SpeedComfort.

Welke SpeedComfort?

Voor smalle radiatoren heb je de SpeedComfort Narrow nodig Er zijn verwarmingen die smaller zijn dan 70 millimeter. De SpeedComfort Narrow is speciaal gemaakt voor radiatoren met een binnenbreedte van 38 tot 70 millimeter. Deze worden niet met magneten, maar met beugeltjes bevestigd.

Hoeveel stookkosten bespaar je met SpeedComfort bij een gemiddelde woning?

Bespaar 22 procent op je stookkosten.

Waarom is er geen ventilatie norm in bestaande ruimtes?

Op bestaande ruimtes waar niks aan verandert zit er geen ventilatie norm. De overheid kan mensen die een klein stuk van hun huis verbouwen immers niet verplichten om in niet verbouwde stukken ook te voldoen aan de ventilatie-eisen.

Wat is ventilatie nodig voor uw ademhaling?

Ventilatie is nodig omdat we met onze ademhaling de samenstelling van de lucht veranderen. U gebruikt een van de vele online rekenhulpen om de benodigde ventilatiecapaciteit uit te rekenen. Dit werkt met een aantal gerichte vragen die u beantwoordt aan de hand van uw lijst van aantekeningen.

Hoe berekent u de ventilatiecapaciteit?

Voor een woonkamer moet de ventilatiecapaciteit minimaal 0,9 dm3/s per m2 vloeroppervlakte zijn, met een minimum van 7 dm3/s. Voor een badkamer moet de ventilatiecapaciteit minimaal 14 dm3/s zijn. Voor een keuken moet de ventilatiecapaciteit minimaal 21 dm3/s zijn. Hoe berekent u de ventilatiecapaciteit?

Wat is de benodigde ventilatiecapaciteit?

Bijvoorbeeld: 1 Voor een woonkamer moet de ventilatiecapaciteit minimaal 0,9 dm3/s per m2 vloeroppervlakte zijn, met een minimum van 7 dm3/s. 2 Voor een badkamer moet de ventilatiecapaciteit minimaal 14 dm3/s zijn. 3 Voor een keuken moet de ventilatiecapaciteit minimaal 21 dm3/s zijn.