Hoeveel dagen van te voren visum aanvragen Sri Lanka?

Hoeveel dagen van te voren visum aanvragen Sri Lanka?

De verwerking van uw visumaanvraag door de overheid van Sri Lanka duurt maximaal 72 uur. We adviseren u uw e-visum tijdig aan te vragen. We kunnen uw aanvraag vanaf 90 dagen voor uw aankomst in Sri Lanka indienen.

Heb je een visum nodig voor Sri Lanka?

Alle reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit, hebben een visum nodig om Sri Lanka in te kunnen reizen. Indien reizigers voor zakelijke of toeristische doelen naar Sri Lanka reizen en daar minder dan 30 dagen verblijven, dan voldoet het e-visum, dat ook wel ETA wordt genoemd.

Hoe lang is een visum voor Sri Lanka geldig?

De standaard geldigheidsduur van het visum voor Sri Lanka is 30 dagen. Dit geldt zowel voor zakelijke als toeristische visums (lees hier voor wie deze visums precies zijn bedoeld). Deze periode begint te tellen vanaf het moment dat de reiziger zich meldt bij de paspoortcontrole na aankomst in Sri Lanka.

Wat is de beste tijd om naar Sri Lanka te gaan?

De temperaturen op Sri Lanka zijn in september en oktober heerlijk en dit is dan ook misschien wel de beste reistijd voor een voor een bezoek aan Sri Lanka. Er kan af en toe een beetje regen vallen. De nachten kunnen in deze periode wat kouder zijn. De temperaturen zijn begin november en eind januari het aangenaamst.

Wat nodig voor Sri Lanka?

Reisdocumenten & visa

  • Als u naar Sri Lanka reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren.
  • Voor Sri Lanka moet uw paspoort ten minste 6 maanden na aankomst geldig zijn.
  • Informatie over reizen naar Sri Lanka vindt u op de website Sri Lanka Travel (informatie in het Engels).

Welke documenten nodig voor Sri Lanka?

Voor uw reis naar Sri Lanka is een geldig paspoort vereist. Dit paspoort dient bij aankomst in Sri Lanka nog 6 maanden geldig te zijn. Controleert u niet alleen uw paspoort maar ook of er voor uw reis een visum benodigd is.

Hoe lang in Sri Lanka blijven?

De maximale verblijfsduur in Sri Lanka bedraagt standaard 30 dagen. Deze termijn gaat pas in op het moment van de daadwerkelijke eerste dag van aankomst in Sri Lanka. Het is mogelijk deze te verlengen tot maximaal 6 maanden, lees daarvoor onderaan deze pagina verder bij het kopje ‘Het visum in Sri Lanka verlengen’.

Wat is de beste tijd om naar India te gaan?

Beste reisperiode voor India. De periode van september tot april kan gezien worden als de beste reistijd voor India. In deze maanden valt er de minste regen en is de temperatuur aangenaam. De gemiddelde temperatuur ligt in het hete seizoen zo rond de 30 graden en in het koele seizoen rond de 17 graden.

Is Sri Lanka veilig om te reizen?

De Nederlandse Rijksoverheid is van mening dat Sri Lanka momenteel weer op het zelfde niveau van veiligheid zit als voor de aanslagen. Er zijn weliswaar veiligheidsrisico’s, maar vakantiegangers wordt niet afgeraden naar Sri Lanka te reizen.