Hoeveel CO2 kost een mailtje?

Hoeveel CO2 kost een mailtje?

Hoeveel verbruikt… Een e-mail van een megabyte (= 1 MB) stoot tijdens zijn totale levenscyclus 20 g CO2 uit. Dat is evenveel als een oude lamp van 60 W die 25 min brandt. Eén jaar lang 20 e-mails per dag en per gebruiker komt overeen met de CO2 die wordt uitgestoten wanneer er 1000 km met de auto wordt afgelegd.

Hoe vervuilend is een email?

Als we dat terugrekenen naar één mail, zou een jaar lang één mail versturen en opslaan per dag gelijk staan aan de CO2-uitstoot van een auto die 50 kilometer rijdt. Per mail staat dat gelijk aan 150 meter rijden met de auto.

Hoeveel energie kost een tweet?

niets, twitter is gratis.

Hoe vervuilend is data?

Emailen en internetten blijkt niet zo schoon te zijn als het lijkt, want al je data wordt ergens opgeslagen. Dat levert jaarlijks meer vervuiling op dan de luchtvaart. Een e-mailtje van één megabyte dat vijf minuten op een computerscherm staat, veroorzaakt zo’n 20 gram kooldioxide.

Wat kost een zoekopdracht aan energie?

Google schrijft dat een zoekopdracht 0,0003 kilowattuur (kWh) energie kost en 0,2 gram CO2 produceert. Dat is inclusief de energie die het heeft gekost om de zoekopdracht mogelijk te maken, zoals een zoekindex opbouwen, aldus het bedrijf.

Hoeveel energie verbruikt een server?

Het energieverbruik van een serverruimte kan oplopen tot 1/3e deel van het elektriciteitsverbruik van een kantoor. Het elektriciteitsverbruik van 1 vierkante meter rekencentrum is vergelijkbaar met het gebruik van een gemiddeld huishouden: circa 3.000 kWh per jaar.

Hoe vervuilend zijn datacenters?

Datacenters kunnen niet duurzaam zijn, want ze verbruiken enorm veel energie. Deels waar. Uit onderzoek van CE Delft in opdracht van RVO.nl blijkt dat het energieverbruik van ICT in Nederland vrijwel stabiel is gebleven ten opzichte van een eerder onderzoek uit 2007.

Hoeveel energie gebruikt het internet?

Een gewone router verbruikt 10 000 watt. Voor een groot datacenter komt dat op bijna 100 miljoen watt. Surfen op het net vergt voor een doorsnee internetgebruiker jaarlijks ongeveer 365 kWh elektriciteit en 2900 liter water. En dat komt dan weer overeen met de CO2-uitstoot van een auto die 1400 km aflegt.