Inhoudsopgave
Hoeveel amoxicilline mag ik innemen?
De gebruikelijke dosering amoxicilline voor volwassenen en kinderen boven 40 kg is 375 tot 500 mg verdeeld over drie doses. Ook kun je 500 tot 750 mg verdeeld over twee doses nemen. Bij kinderen die minder dan 40 kg wegen, is de dosering afhankelijk van het lichaamsgewicht.
Hoeveel uur minimaal tussen antibiotica?
Dat hangt af van het soort antibioticum en de infectie. Als op het etiket 3x per dag staat, probeer het antibioticum dan in te nemen bij het ontbijt, het middageten en het avondeten. Staat er elke 8 uur, probeer het dan in te nemen om ongeveer 08.00 uur, 16.00 uur en voor het slapengaan.
Hoeveel mg amoxicilline per dag?
Amoxicilline EG 500 mg harde capsules De gebruikelijke dosering van Amoxicilline EG is 250-500 mg driemaal per dag of 750 mg tot 1 g om de 12 uur, afhankelijk van de ernst en de aard van de infectie. Ernstige infecties: 750 mg tot 1 g driemaal per dag. Urineweginfectie: 3 g tweemaal per dag gedurende één dag.
Wat zijn de bijwerkingen van amoxicilline?
De meeste bijwerkingen worden veroorzaakt door het feit dat amoxicilline niet alleen de ziekmakende bacteriën aanpakt, maar ook de bacteriën van de natuurlijke darmflora doodt. Verwachte bijwerkingen zijn onder andere: Braken. Buikpijn. Diarree.
Wat is een overgevoeligheid voor amoxicilline?
Overgevoeligheid voor dit medicijn. U merkt dit aan huiduitslag, puistjes, galbulten, paarse vlekjes op de huid en jeuk. Raadpleeg dan uw arts. Zeer zelden kunt u benauwd of duizelig worden, flauwvallen of koorts krijgen. Amoxicilline is sinds 1972 internationaal op de markt.
Hoe doodt amoxicilline bacteriën?
Amoxicilline doodt bacteriën (antibioticum). Bij infecties van onder andere longen, luchtpijp, keel, bijholtes, middenoor, blaas, huid, hart, maag en darmen. Ook bij de ziekte van Lyme, hersenvliesontsteking en geslachtsziekten zoals chlamydia en gonorroe. Amoxicilline werkt binnen enkele dagen.
Wat is amoxicilline en borstvoeding?
Amoxicilline en borstvoeding De werkzame stof van amoxicilline komt terecht in de moedermelk. Het gevolg hiervan kan zijn dat de zuigeling allergie opbouwt voor deze stof en last kan krijgen van diarree. Daarom adviseert de fabrikant voorzichtig te zijn met het gebruik tijdens het geven van borstvoeding.