Hoe zijn de wegen in Zwitserland?

Hoe zijn de wegen in Zwitserland?

Zwitserland heeft een uitstekend net van snelwegen met viaducten en tunnels die het verkeer over de Alpen brengen. De kwaliteit van het wegdek is uitstekend. Vrijwel alle bergwegen zijn voorzien van vangrails. Langs smallere wegen zijn uitwijkplaatsen.

Wat heb ik nodig om in Zwitserland te rijden?

Voor het rijden op alle autosnelwegen in Zwitserland is een tolvignet (autobahnvignette, vignette autoroutière, contrassegno autostradale, vignetta per l’autostrada) vereist. Daarnaast wordt tol geheven voor de Grote-Sint-Bernardtunnel en de Munt-la-Scheratunnel. Voor de Sint-Gotthardtunnel wordt geen tol geheven.

Welke afslag Gotthardpas vanuit Zwitserland?

U vraagt welke afslag u zou kunnen nemen om vóór de Gotthardtunnel vanwege drukte beter de pas te nemen. Vanuit italë is het bij ernstige drukte voor de tunnel het beste afslag 42 naar Quinto te pakken. Vervolgens wordt met borden de Gotthardpas aangegeven. Op de heenweg is Wassen vaak de afslag nét voor de file.

Wat kost een vignet voor Zwitserland?

Sinds 1985 ligt de prijs van het vignet vast op CHF 40,- en dat zal de komende jaren waarschijnlijk niet veranderen. Omgerekend komt het bedrag neer op € 38,-. Het vignet Zwitserland 2020 is geldig van 1 december 2019 tot en met 31 januari 2021.

Is een vignet verplicht in Zwitserland?

Als u met de auto over de Zwitserse snelwegen rijdt bent u verplicht om een Autobahnvignet voor Zwitserland te kopen. De vignetplicht geldt voor alle voertuigen met een gewicht tot max. 3500 kg. Voor een caravan of aanhanger moet een apart vignet worden aangeschaft.

Wat als je geen vignet hebt in Zwitserland?

Wanneer je op autowegen of snelwegen rijdt zonder verplicht vignet in Zwitserland, riskeer je een bekeuring. De boete voor rijden zonder vignet is CHF 200. Dit vignet is namelijk verplicht voor alle voertuigen met een maximum massa t/m 3500 kilo die over de autoweg of snelweg van Zwitserland rijden.

Welke afslag om Gotthardpas te nemen?

Is de Gotthardpas open?

De Gottardpas ligt in het gelijknamige bergmassief, dat is vernoemd naar de heilige St. Gotthard uit Beieren….Openingstijden.

Maandag 24h
Vrijdag 24h
Zaterdag 24h
Zondag 24h
De Gotthardpas is van oktober/novermer tot mei gesloten. De tunnel is wel open.