Hoe werkt OVpay?

Hoe werkt OVpay?

Met OVpay komen er nieuwe manieren bij voor het in- en uitchecken in het OV. Daardoor kun je straks zelf kiezen wat het beste bij je past. Zo check je de ene dag in en uit met je contactloze betaalpas en de andere dag met je mobiel. Of je kiest voor je vertrouwde OV-chipkaart.

Hoe lang blijft de OV-chipkaart nog bestaan?

Een persoonlijke OV-chipkaart is vijf jaar geldig. Een anonieme OV-chipkaart is vanaf de productiedatum vijf jaar geldig.

Wat is Koppelcode OV?

Dit verifiëren doen we met een unieke code van zes cijfers. Deze zogenoemde koppelcode sturen we naar het e-mailadres of het adres dat is geregistreerd bij het aanvragen van de OV-chipkaart. Als je jouw eigen kaart koppelt, zijn dat jouw eigen contactgegevens.

Kan ik mijn OV op mijn telefoon zetten?

De OV-chip wallet app is een mobiele applicatie waarmee u een digitale OV-chipkaart (OV-chip mobiel genaamd) kunt aanvragen en beheren. De OV-chip wallet wordt u ter beschikking gesteld door Trans Link Systems B.V. (“Translink”). U bent zelf verantwoordelijk voor de activiteiten in uw OV-chip wallet.

Wat doe ik met mijn oude OV-chipkaart?

Een OV-chipkaart is vijf jaar geldig. Daarna kun je er niet meer mee reizen. Een persoonlijke kaart kun je online voor € 7,50 vernieuwen via je OV-chipaccount. Je ontvangt dan een nieuwe kaart waar je abonnementen en producten weer op staan.

Doet mijn OV-chipkaart het nog?

Werkt je kaart niet meer en lukt het je niet om via internet een nieuwe aan te vragen? Bel dan met de Klantenservice OV-chipkaart op 0900 – 0980 (gebruikelijke belkosten) en meld daar dat je kaart kapot is. Je kunt het formulier ‘Aanvraag vervangende kaart’ ook bij de balie van een OV-bedrijf ophalen.

Hoe kom ik aan een Koppelcode OV-chipkaart?

Code aangevraagd per e-mail Dit kun je doen bij Mijn OV-chipkaart(en). Wij sturen dan opnieuw een e-mail. Je kunt de code maximaal drie keer per dag aanvragen. Let op: wij sturen de code naar het e-mailadres dat is geregistreerd bij het aanvragen van de kaart.

Hoe kom ik aan mijn Koppelcode?

Start vervolgens de DigiD-app op je telefoon. Binnen de app is het na enkele welkomstschermen de bedoeling om de camera van je smartphone of tablet op de QR-code op je computerscherm te richten. Er komt een vijf-cijferige koppelcode in beeld, voer die in op je computer en druk op Volgende.