Hoe werkt Glucosesensor?

Hoe werkt Glucosesensor?

De sensor meet je glucose in het onderhuidse weefselvocht. De zender stuurt deze metingen door naar de ontvanger. Die ontvanger is bijvoorbeeld een insulinepomp, een reader of een telefoon. Daarop zie je je actuele waarde, trendpijlen en een grafiek.

Welke bloedglucosemeter kopen?

De beste bloedsuikermeters in een handige lijst

  1. 1 – CareSens N Premier glucosemeter startpakket.
  2. 2 – Medisana Bloedglucoseteststrips MediTouch2.
  3. 3 – Medisana Lancetten MediTouch en GlucoDock.
  4. 4 – Bayer Contour TS Glucosemeter Startpakket.
  5. 5 – Medisana Meditouch2.
  6. 6 – Diatesse XPER teststrips 50 stuks.

Waarom wordt de eerste druppel bloed wegvegen?

Ontbreekt de mogelijkheid om eerst handen te wassen, dan biedt bij vingers die niet zichtbaar vies zijn of in aanraking zijn geweest met glucose (suiker) na het wegvegen van de eerste bloeddruppel, juist de tweede bloeddruppel een betrouwbare bloedglucosewaarde.

Waarom prik je in de zijkant van de vinger?

Prik niet bovenop de vingertop want daar zitten de meeste tastzintuigen. Dit is pijnlijker. Aan de zijkanten van de vingertoppen kunt u wel prikken. Voor het behoud van uw vingers is het goed om af te wisselen tussen de linker- en rechterkant van de vingertoppen.

Hoe werkt prikpen diabetes?

Met een speciaal prikapparaatje prik je in je vinger, waarbij een druppel bloed vrij komt. Deze houd je tegen de teststrip aan. Na een paar seconden verschijnt op het schermpje van de bloedglucosemeter een getal in mmol/l. Dit getal geeft aan hoeveel glucose er in het bloed zit (de bloedglucosewaarde).

Wat gebeurt er als bloedsuikergehalte daalt?

Is je bloedsuikerspiegel bijvoorbeeld laag omdat je een paar uur niet hebt gegeten, dan kan je lichaam de glycogeen omzetten naar glucose. Dit vormt weer nieuwe brandstof voor je lichaam. Het is erg belangrijk dat je bloedsuikergehalte in balans is. Insuline en glucagon hebben dus een belangrijke taak in je lichaam.