Hoe werkt een reclame?
Hoe werkt reclame? Reclamemakers vertellen ons wie we kunnen zijn en hoe we ons kunnen voelen, door de kleding die we dragen of door de telefoon waarmee je belt. Producten worden aangeprezen met als doel dat je ze koopt. Maar of je dat doet, blijft natuurlijk je eigen keus.
Wat zijn de gevolgen van reclame op ons dagelijks leven?
Door terugkerende reclames worden bepaalde merken geassocieerd met een levensstijl. Het dragen van een bepaald merk kleding of het hebben van een bepaald merk auto draagt bij aan het imago van iemand. Dit imago komt voort uit de reclame afbeeldingen en filmpjes.
Hoe reclame werkt zonder dat we het door hebben?
Geschreven door Tom van Bommel. Mensen geven het niet graag toe, maar de invloed van reclame voltrekt grotendeels buiten ons bewustzijn. Niet gek ook, want dagelijks worden we bestookt met ontelbare prikkels en keuzes die we onmogelijk rationeel kunnen verwerken.
Hoe gaan mensen om met reclame?
Jongeren communiceren dagelijks met elkaar via het internet. Daarom proberen reclamemakers ervoor te zorgen dat jongeren reclame doorsturen naar vrienden en kennissen via sociale media. Dit doen ze door bijvoorbeeld grappige reclamefilmpjes te maken en te posten op sociale netwerksites zoals Facebook.
Wat voor invloed heeft reclame op ons?
Hoe vaker mensen een reclame zien, hoe beter ze de reclame herinneren. Maar de bedoeling van de reclame is dat mensen het product ook gaan kopen en het product bekender wordt bijvoorbeeld door positieve eigenschappen die consument het product heeft toegeëigend.
Hoe kan reclame ons beinvloeden?
Veel reclame beïnvloedt ons zonder dat we het doorhebben. Ze leiden de aandacht af van subtiele emotionele elementen, zodat deze na herhaalde exposure in de hersenen met het merk worden geassocieerd.
Hoe beinvloedbaar zijn jongeren voor reclame?
Reclame is entertainment geworden. Vanwege de positieve gevoelens die kinderen en jongeren op die manier bij een merk krijgen, zijn ze sneller beïnvloedbaar en hebben ze meer moeite met het herkennen van diverse reclamevormen. Die herkenning is juist de eerste stap naar reclamewijsheid. Een label kan hierbij helpen.
Wat zijn stijlfiguren reclame?
Stijlfiguren zijn retorische middelen waarin tekst en beeld op een kunstzinnige manier worden vormgegeven, afwijkend van de verwachting van de ontvanger. Ze hebben als doel de overtuigingskracht van een tekst, slogan of advertentie te vergroten.