Hoe te vissen in stromend water?

Hoe te vissen in stromend water?

Het idee achter deze manier van vissen is dat je een worm, enkele maden, een meelworm of een vlieg aan de haak zet en deze mee laat drijven met de stroming. Het loodje zorgt er voor dat het aas niet te snel wegdrijft. Tevens houdt het loodje het aas op de juiste diepte.

Hoe zet je hennep op de haak?

1- Doe de hennep aan de haak door het graantje lichtjes te drukken, waarbij het iets open gaat. Zo kun je het haakje er van bovenaf indrukken. Het vraagt enige oefening om dit vlot uit te voeren. 2- Neem het zaadje tussen duim en wijsvinger, waarbij de kiem naar het haakbledje wijst.

Hoe vissen lokken?

Om vis naar je stek te lokken gebruik je lokvoer. Lokvoer kun je kant-en-klaar kopen maar kun je ook zelf samenstellen uit diverse meelsoorten, zoals broodmeel, koekjesmeel en kokosmeel. Voeg altijd wat aas als maden en/of mais toe voor extra aantrekkingskracht.

Hoe vissen op karper met vaste stok?

Hoe vis je met deze hengel? Met de vaste stok maak ik meestal meerdere visplekken. Zo maak ik vaak op 4 delen uit de kant een plek en op 11,5 meter of 13 meter een plek. We beginnen altijd op de bodem en naar mate het warmer wordt kun je de vissen ook op half water of zelfs boven in het water vangen.

Welke dobber voor stromend water?

Dobbers met druppelvormig lichaam en lange kiel zijn hiervoor het beste. Voor stromend water. Dobber 3a (links) is is een klassieke blankvoorndobber in slanke druppelvorm. De ideale dobber voor langzaam stromende rivieren met een relatief rustig oppervlak.

Welke lijndikte voor karpervissen met vaste stok?

Als hoofdlijn gebruik je minimaal 12/00 (dit is 0.12 millimeter) om op voorntjes te vissen. Wil je zwaardere vis vangen, bijvoorbeeld een brasem of winde vangen kies dan een lijn van 14/00. Wil je nog zwaardere vissen vangen, bijvoorbeeld een karper kies dan een lijn van 16/00 tot 18/00 als hoofdlijn.