Hoe slotbout verwijderen?

Hoe slotbout verwijderen?

Er bestaan speciale doppen voor het verwijderen van slotbouten. Gebruik de dopsleutel die een maat kleiner is, en zet die op de slotbout. Gebruik een hamer en sla de dopsleutel over de slotbout. Als je de dopsleutel over de slotbout hebt geslagen, gebruik je de ratel om de slotbout te verwijderen.

Hoe slotbout bevestigen?

De slotbouten geven een mooi gezicht door hun afgewerkte kop. Maar hoe bevestigt en verwijdert u een slotbout? Door de bout door het gat heen te steken en op de kop een tik te geven met een hamer, valt het vierkante deel in het hout. Omdat de bout nu vastzit, draait hij niet mee tijdens het aandraaien van de moer.

Wat zijn de beste slotbouten?

De bouten van het merk McGard worden door experts beschouwd als degelijke slotbouten. Wat betreft goedkope bouten versus dure maar goede bouten is ons advies om dan toch net even wat meer uit te geven, omdat goedkoop in dit geval ook duurkoop kan zijn.

Wat is een Wielmoeradapter?

Slotbouten worden verkocht in een set van vier stuks. Dat betekent dat je per wiel één bout gebruikt. Behalve de vier bouten of moeren bevat deze set ook een slotbout dop, die ook wel de slotbout adapter wordt genoemd. Per velg van je auto haal je één normale wielbout weg om die te vervangen door een slotbout.

Wat is een Wielslotbout?

Een set wielsloten bestaat uit 4 slotbouten of -moeren en een adaptersleutel. Per wiel wordt één bout of moer vervangen door een slotbout. Deze laatste wordt gemonteerd met de bijgeleverde adapter. Hierdoor is het wiel nu niet meer met een gewone slagmoersleutel of kruissleutel te verwijderen door ongewensten.

Hoe werkt een Slotmoer?

Op het schroefdraad past een moer waarmee de bout wordt vastgedraaid. Bij toepassing in metaal valt het vierkant in een vierkant gat; bij toepassing in hout wordt het vierkante deel onder de kop vast in het hout getrokken. Hierdoor kan de moer vastgedraaid worden zonder dat de bout meedraait.

Waarom slotbouten?

Een bout met gladde kop De RVS slotbout wordt in het houtgestoken en zo kan de moer vastgedraaid worden zonder dat de kop meedraait. In metaal valt het vierkante deel onderde kop in een vierkant gat, terwijl in hout het vierkante deel onder de kop in het houd wordt getrokken.

Welke wielbouten heb ik nodig?

Het is bij ons makkelijk te achterhalen welke wielbout je nodig hebt, op basis van je kenteken of het chassisnummer. Het kenteken en chassisnummer geven vaak meerdere opties, en zullen vrijwel altijd de juiste onderdelen weergeven.