Hoe reken je kW naar kWh?

Hoe reken je kW naar kWh?

Een kilowatt is 1000 watt. Vermenigvuldig het stroomverbruik in kilowatt met de tijd in uren dat u het toestel gebruikt. Bijvoorbeeld: u gebruikt een stofzuiger van 1200 watt gedurende een half uur. Dan is het verbruik 1,2 kilowatt x 1/2 uur = 0,6 kWh.

Wat is kWh annum?

Betekenis label kWh/annum = Kilowattuur/jaar. Dit getal (kWh/annum) is berekend op basis van gebruik in een gemiddeld huishouden per jaar. Dit getal kun je niet terugrekenen om de wattage te bepalen per uur.

Hoeveel kW is een kVA?

Het benodigd vermogen van een toestel of machine wordt vaak ook uitgedrukt in kVA of kilovoltampère, waarbij 1 kVA = 1 kW. Kilowattuur (kWh) is het verbruik van een toestel per uur. Een toestel met een vermogen van 20 kW dat een uur lang heeft gedraaid, heeft dus 20 kWh verbruikt.

Wat is het aantal kWh per maand of per jaar?

Om het aantal kWh per maand of per jaar uit te rekenen, vermenigvuldig je gewoon met het aantal dagen van die periode. Voorbeeld: In de loop van een maand van 30 dagen, verbruikt je ventilator (1,25 kWh/dag) x (30 dagen/maand)= 37,5 kWh per maand.

Is kilowatt gelijk aan 1000 Watt?

Een kilowatt is gelijk aan 1000 watt, dus converteer je met deze stap je antwoord van wattuur naar kilowattuur. Voorbeeld: Je hebt berekend dat de ventilator 1250 wattuur energie per dag verbruikt. (1250 wattuur/dag) ÷ (1000 watt / 1 kilowatt)= 1,25 kilowattuur per dag. 4 Vermenigvuldig je antwoord met het aantal dagen dat je meet.

Wat is de afkorting kWh?

De afkorting kWh betekent kilowattuur (h = hour). Een kilowatt is 1000 watt. Vermenigvuldig het stroomverbruik in kilowatt met de tijd in uren dat u het toestel gebruikt. Bijvoorbeeld: u gebruikt een stofzuiger van 1200 watt gedurende een half uur. Dan is het verbruik 1,2 kilowatt x 1/2 uur = 0,6 kWh.

Wat is 1 kWh elektrisch apparaat?

1 kWh is wat een apparaat met een vermogen van 1.000 Watt (1 kW) in één uur verbruikt: Prijs kWh: De kosten die worden betaald voor de verbruikte energie. 1 kWh kost een Nederlands huishoudens ongeveer 23 eurocent. Als we het vermogen van een elektrisch apparaat weten, kunnen we ook berekenen hoeveel deze verbruikt.