Hoe promoot je je podcast?

Hoe promoot je je podcast?

Podcast Promotie: 13 Marketing Tactieken om meer Podcast Listeners te krijgen

 1. Vraag mensen om in te schrijven.
 2. Indienen bij Podcast Directories.
 3. Hefboomwerking Bestaande activa.
 4. Beoordelingen & Getuigenissen.
 5. Maak een website.
 6. Apple Smart Banner.
 7. Maak een e-maillijst aan.
 8. Wees een gast op andere shows.

Hoe deel je podcast op Instagram?

Zo maak je een Instagram Podcast

 1. Stap 1. Maak een account aan via wavve.co.
 2. Stap 2. Kies jouw pakket (ik heb Gamma).
 3. Stap 3. Kies het juiste formaat. Let op: je kunt een sneak peek van jouw Podcast in jouw Instagram feed delen, zolang deze maar onder een minuut is.
 4. Stap 4. Voeg je audio toe en de geluidsgolven.

Hoe werkt Overcast?

Overcast is funded by ads that promote other podcasts. If you choose to purchase Overcast Premium to hide these ads, payment will be charged to your iTunes account, and your account will be charged for renewal 24 hours prior to the end of the current period.

Hoe moet je een podcast beluisteren?

Een podcast is eigenlijk niet meer dan een luisterverhaal. Dat verhaal beluister je bijvoorbeeld via een website met een simpele klik op de play-knop, maar je kunt een podcast net zo goed beluisteren via je smartphone of tablet dankzij podcast-apps en streamingdiensten zoals Spotify.

Hoe werkt podcast op Android?

Hoe luister ik naar podcasts op Android?

 1. Download een Podcast app in de Play Store. Open de Google Play Store en zoek één van de vele podcast apps.
 2. Zoek naar een podcast. In de podcast app gebruik je de zoekfunctie om een toffe podcast te vinden.
 3. Of Browse door de catalogus.
 4. Luister en abonneer.

Hoeveel brengt een podcast op?

Alleen van het streamen van je podcast wordt je dus niet rijk. Kijk bijvoorbeeld naar Spotify: voor 1 miljoen streams krijg je tussen de €4.000 en €5.000. Daarvoor moet je een hele succesvolle podcast hebben. Maar het kan ook als je minder streams hebt.

Hoeveel levert een podcast op?

Verdienen podcasts geld? Natuurlijk doen ze dat! Grote namen krijgen grote hoeveelheden luisteraars en grote hoeveelheden advertentie-inkomsten terug. Volgens AdvertiseCast zijn de gemiddelde tarieven voor 30 seconden CPM (kosten per 1K luisteraar) $18, terwijl 60 seconden CPM $25 zijn.

Hoeveel jongeren luisteren naar podcasts?

Daar luistert inmiddels 40% van de inwoners maandelijks naar een podcast en maar liefst 20% (dus meer dan anderhalf miljoen Zweedjes) luistert wekelijks. De verdeling in leeftijdscohorten was iets dan hierboven in de infographic, maar volgens de data van Poddindex is 70% van de luisteraars tussen de 20 en 49 jaar.

Hoe luister je podcast op Samsung?

Hoe werkt een podcast op Android?

Podcast luisteren met je Android-telefoon Jouw toestel heeft standaard geen podcast-app, maar het is simpel om er een te installeren. We laten het je graag zien: Zoek naar de podcast die je wilt horen, klik erop en abonneer je, zodat elke nieuwe aflevering die verschijnt meteen voor je klaar staat om te beluisteren.