Hoe online cursus maken?

Hoe online cursus maken?

Er zijn verschillende manieren om zelf een cursus te maken, maar de beste is toch echt LearnDash. Deze plugin werkt naadloos samen met WordPress. LearnDash is overzichtelijk, makkelijk in gebruik – als je het eenmaal doorhebt – en biedt je heel veel opties.

Waar bestaat een cursus uit?

Lessen: waarin je uitleg kan geven over het onderwerp. Dit kan in de vorm van video, afbeeldingen, teksten en bestanden. Oefenopdrachten: waarin je de cursist aan het werk laat gaan met het onderwerp. Toetsen: waar cursisten hun kennis kunnen gaan testen, om te zien of ze het goed begrepen hebben.

Wat is een interactieve training?

Mensen leren door herhaling. Als je dus kennis wilt overdragen, moet je er voor zorgen dat deelnemers deze informatie vaker verwerken dan die ene keer dat jij het ze uitlegt. Dit is vaak het doel van interactieve trainingen: het verwerken van informatie door het zelf te ervaren.

Wat is een goede e-learning?

Bij e-learning is er vaak beperkte tot geen interactiviteit met de docent en idem met mede-cursist. Dan is de betrokkenheid bij de lesstof extra belangrijk. Dat kan zitten in toetsvragen, maar ook in verwerkingsopdrachten of vragen aan de cursist hoe zij/hij tegen een situatie aankijkt.

Wat is een e-learning cursus?

E-learning is een Engels woord voor online opleiden. De ‘e’ in e-learning staat voor het elektronische component; het internet en de bijbehorende technologie, zoals een computer, smartphone of tablet.

Welke LMS systemen zijn er?

Er zijn verschillende soorten learning management systemen. De functionaliteit en toepassingen verschillen per systeem. Grofweg zijn ze in drie categorieën te verdelen: het LMS voor 1) online trainingen, 2) klassikale trainingen en 3) een volledig geïntegreerd LMS.

Wat kost Studytube?

Sinds Studytube zijn sympathieke geste openbaarde, hebben zich binnen een dag tegen de 700 mensen geregistreerd, die samen meer dan 1200 online trainingen zijn gestart. Normaliter kosten die tot 150 euro.