Hoe moet je een afbeelding citeren?

Hoe moet je een afbeelding citeren?

De APA-bronvermelding voor een afbeelding bevat onder andere de naam van de maker, het jaartal, de titel van de afbeelding, het format (bijvoorbeeld schilderij, foto), en de locatie waar je de afbeelding hebt geraadpleegd of bekeken.

Wat is de betekenis van de citaat?

Citeren. Plaats een citaat altijd tussen aanhalingstekens. Laat deze volgen door een verwijzing tussen haakjes (achternaam auteur(s), jaartal, paginanummers(s), of door de auteur(s) in de tekst te noemen.

Wat is de regels van citaten?

Er zijn verschillende regels voor citaten, afhankelijk van hoe lang het citaat is en hoe je het citaat overneemt. Vermeld bij een citaat altijd de achternaam van de auteur van de tekst en het jaartal waarin de tekst waaruit je citeert is gepubliceerd. Vermeld ook het paginanummer van de pagina waar je citaat staat

Hoe kun je een gedeelte van het citaat weglaten?

Wil je een gedeelte van de tekst in het citaat in weglaten, dan moet je rekening houden met de volgende regels: bij het inkorten van enkele woorden plaats je het beletselteken:… (3 puntjes ieder gescheiden door een spatie). bij het inkorten met een hele zin plaats je 4 puntjes, ieder gescheiden door een spatie.

Waarom gebruik je citaat in je scriptie?

Citaten gebruik je zo min mogelijk in je scriptie omdat ze de leesbaarheid van je scriptie niet bevorderen. De drie meest voorkomende redenen om toch een citaat te gebruiken zijn: 1. Een citaat gebruiken om een begrip te definiëren. Een citaat kan gebruikt worden als je een definitie van een begrip in je scriptie op wilt nemen. Voorbeeld

Hoe citeer je een schilderij?

Kunstwerk algemeen Voor wie alleen naar een kunstwerk wil verwijzen zonder een afbeelding in de tekst op te nemen volstaat een beschrijving met de kunstenaar, jaartal, titel + omschrijving en verblijfplaats: Seurat, G. (1886). Un dimanche après-midi à l’Île de la Grande Jatte [Schilderij].

Waar moet een grafiek aan voldoen?

Maak een goede schaalverdeling, het liefst met mooie afgeronde getallen. Gebruik het papier optimaal en probeer de X-as en Y-as ongeveer even lang te maken. Plaats ook niet teveel getallen op de assen, om de grafiek goed leesbaar te houden. Vermeld bij beide assen duidelijk de grootheid en eenheid.