Hoe maak je een afdruk met linosnede?

Hoe maak je een afdruk met linosnede?

De linoleumsnede is een hoogdruktechniek: een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. De techniek is vergelijkbaar met die van een houtsnede. Het hooggelegen gedeelte van de plaat wordt ingerold met speciale inkt. Daarna wordt de afbeelding handmatig gedrukt met een pers.

Wat is lino snijden?

Linosnede of linoleumsnede is een hoogdruktechniek, waarbij een afbeelding wordt uitgesneden uit een stuk linoleum. Er bestaan speciale zachte linoleumsoorten voor kunstenaars. De techniek is te vergelijken met de houtsnede.

Welke kant lino?

Leg je carbonpapier met de donkere kant op je lino, en daarboven je tekening. Door je tekening over te trekken transfer je de tekening op je lino. Let wel op als je tekst gebruikt dat het in spiegelbeeld op je stempel moet komen. Trek het daarna over met watervaste stift, zodat het er goed op blijft zitten.

Wie maakt er gebruik van linosnede?

Hij is een van de oprichters van de kunstenaarsgroep Die Brücke. Andere kunstenaars uit deze beweging maken eveneens gebruik van de linosnedetechniek. Later volgen grote kunstenaars zoals Wassily Kandinsky, Henri Matisse en Maurice de Vlaminck. De beroemdste kunstenaar die gebruikmaakt van de linoleumsnede is Picasso.

Welke verf gebruiken voor Linodruk?

Het is bijvoorbeeld erg mooi om een lino druk te maken op een met aquarelverf geschilderde achtergrond. In dit blogbericht laten we zien hoe eenvoudig het is om te beginnen met lino printen. Wat je nodig hebt is een lino-plaat om je ontwerp uit te snijden, lino-mesjes voor het snijden, lino-verf en een lino-roller.

Kun je linoleum vloer verven?

Nee, dat kan niet!” Veel mensen die ons bellen hebben dit te horen gekregen van een leverancier van linoleum, of van een verfhandelaar. Linoleum verven wordt door velen afgeraden.

Wat heb je nodig om te gutsen?

Hetgeen dat je wilt zien, moet je niet gutsen. Alles wat blanco mag blijven, haal je dus weg. En alsof dat niet het enige is: je moet ook rekening houden met spiegelbeeld. Dit moet eigenlijk al bij het tekenen, want anders snij je ook fout.