Hoe lang vergeetachtig na hersenschudding?
Mensen met een hersenschudding vragen vaak tot vervelens toe aan hun omgeving wat er precies gebeurd is. Deze inprentingstoornissen duren niet langer dan een uur. Achteraf kun je de klap of het ongeval niet meer herinneren. Zelfs de periode net voor en net na het ongeval zijn uit je geheugen gewist.
Hoe te handelen bij een hersenschudding?
Dit is het gevolg van een harde klap, stoot of val op uw hoofd. In de meeste gevallen houdt u er geen blijvend letsel aan over. Bij een klein percentage mensen, die een hersenschudding oploopt, kan er een lichte hersenkneuzing en/of een klein bloedinkje ontstaan.
Hoelang herstel na hersenkneuzing?
Door een klap ontstaat er een beurse plek in de hersenen, waar zich bloed en vocht opeenhopen. Het vocht neemt ruimte in beslag, waardoor de hersenen worden weggedrukt en schade ontstaat. Het herstel na een hersenkneuzing varieert enorm, sommigen mensen herstellen volledig, anderen houden levenslang last van klachten.
Wat is een zware hersenschudding?
Bekende symptomen van een lichte hersenschudding zijn: hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, braakneigingen, slaperigheid en wazig zien. Bij een zware hersenschudding kunnen deze symptomen langer aanhouden en daarnaast kun je last krijgen van: warrigheid, spraakstoornissen, halfzijdige verlamming en gevoelsverlies.
Wat is een hersenschudding?
Een hersenschudding valt in de categorie licht traumatisch hersenletsel. In de meeste gevallen is er geen blijvende schade. Wel kan het een aantal weken tot maanden duren voordat iemand volledig hersteld is.
Welke symptomen kunnen optreden bij een hersenschudding?
De volgende symptomen kunnen optreden bij een hersenschudding: Hoofdpijn is de meest voorkomende klacht als gevolg van een hersenschudding. De hoofdpijn manifesteert zich vaak als een spanningsachtige hoofdpijn. Het kan verergeren door moeheid of spanning.
Hoe kun je een hersenschudding oplopen?
Je kunt een hersenschudding ook oplopen door een val, lichamelijke mishandeling, een botsing met een auto, fiets of voetganger, en door verwondingen veroorzaakt door contactsporten als rugby en voetbal.