Hoe lang varen naar Middellandse zee?

Hoe lang varen naar Middellandse zee?

Routes naar de Middellandse Zee Vanaf het stadje Châlon-sur-Saône is er maar één optie: de route over achtereenvolgens de Saône en de Rhône. Bij Port-Saint-Louis-du-Rhône, in de buurt van Marseille, vaar je de weidse Middellandse Zee op. Voor de trip naar de Middellandse Zee moet je minimaal 30-35 dagen uittrekken.

Hoe lang varen naar Zuid Frankrijk?

En er zijn de nodige vrije dagen ingepland. Maar na ongeveer twee maanden zijn ze dus ruim 1100 kilometer en 275 sluizen verder en liggen ze in de baai van Sète.

Hoe lang varen van Nederland naar Spanje?

Een knoop is een zeemijl. De vaart van een schip is dan precies 1,852km/uur Reken je de afstand van de Spaanse haven naar een Nederlandse haven op ongeveer 1500km dan was de vaartijd ongeveer 2,5 tot drie dagen. De vaartijd is afhankelijk van het aantal zeemijlen dat een schip per uur voer.

Hoelang is het varen van Nederland naar Mallorca?

Maar dat is wel de meest optimistische situatie. Je moet immers ook tanken en af en toe de benen strekken. Vervolgens duurt de overtocht naar Mallorca ongeveer 5,5 tot 7 uur (afhankelijk van welke boot je hebt) en naar Ibiza zo’n 8 uur. EN!

Waar kun je varen in Frankrijk?

Zelf varen over Franse rivieren! Slow travel op zijn best: met een rivierboot varen door de Elzas, Bourgogne, Charente, Bretagne, het Loiregebied of over de moeder der Franse kanalen, het Canal du Midi. En je hebt zelf het roer in handen!

Hoe lang varen naar Parijs?

Voor ons is het van IJmuiden tot Parijs ongeveer 100 uur varen. Maar misschien zijn een paar tips en ‘weetjes’ wel prettig. Bij deze: Het varen in België en vooral Frankrijk is nogal avontuurlijk.

Kan ik met de boot naar Spanje?

Overtocht van en naar Spanje. U kunt met de boot vanaf Spanje naar verschillende havens varen in Europa. Denk hierbij aan Italië, Marokko, Algerije en ook de Spaanse eilandengroepen; Balearen en Canarische Eilanden.

Kun je met de boot naar Spanje?

Spanje kent een uitgebreid wegennet en een efficiënt openbaar vervoerssysteem. Vanuit verschillende Spaanse havensteden vertrekken veerboten naar talloze bestemmingen in Frankrijk, Italië, Engeland, Marokko, Algerije, de Balearen en de Canarische Eilanden.