Hoe lang gaat een golfplaat mee?

Hoe lang gaat een golfplaat mee?

Golfplaten prijzen

Soort golfplaat Prijs per m² Levensduur
Vezelcement platen € 40 – 50 30-40 jaar (of langer)
Kunststof dakplaten (pvc/polycarbonaat/acrylaat) € 30 – 50 20-30 jaar (of langer)
Metalen dakplaten € 40 – 60 30-50 jaar (of langer)
Bitumen golfplaten € 35 – 45 30-40 jaar (of langer)

Waarom golfplaat?

Een van de grootste voordelen van golfplaten is dat ze ontzettend lang mee zullen gaan. Gemiddeld kent dit type dakbedekking een levensduur van circa 50 jaar. Eenmaal vervangen is de kans dus klein dat je niet ergens gedurende je leven nogmaals moet doen.

Wat betekent golfplaten?

Golfplaat is een bouwmateriaal. Het dankt zijn naam aan de typerende golvende structuur die men tegenkomt in de platen en waaraan de platen hun sterkte ontlenen. Golfplaten zijn vanaf de invoering veel toegepast op schuren en stallen van boerderijen, maar ze zijn ook vaak toegepast op schuurtjes achter huizen.

Hoe lang gaan vezelcement golfplaten mee?

Vezelcement golfplaten Levensduur 25-30 jaar.

Kan je over golfplaten lopen?

U kunt niet op de golfplaten lopen. Gebruik daarom een goede ladder en draag een stofmasker, want bij het werken met golfplaten komt stof vrij. De eerste golfplaat wordt idealiter rechts onder in de hoek geplaatst. Zorg ervoor dat de plaat ten minste een paar centimeter uitsteekt.

Hoe kun je zien of er asbest in golfplaten zit?

Hoe herken je asbest golfplaten?

  • De golfplaten hebben een verweerd uiterlijk.
  • Op de golfplaten zit mos.
  • Op de golfplaten is een wit gespikkeld patroon aanwezig.
  • Er is een honingraatstructuur zichtbaar aan de onderkant van de platen.

Hoeveel gewicht kan een golfplaat hebben?

De lengte kan ruim 3 meter zijn bij een breedte van 1 meter en een dikte van 6 mm. De golfhoogte varieert van 36 tot 57 mm. Het gewicht is zo’n 15 kg per vierkante meter.

Wat is de maatvoering van golfplaten?

Maatvoering van golfplaten. Verkrijgbaar met een breedte van 91cm, lengte van 200cm. Nokstukken 100cm lang. Verkrijgbaar met een breedte van 97cm, lengte van 153, 183, 214 en 244cm. Verkrijgbaar met een breedte van 83cm, lengte van 153, 183, 214 en 244cm.

Wat zijn golfplaten met asbest?

Golfplaten met asbest zijn te herkennen aan de honingraatstructuur aan de onderkant van de plaat. Meestal komt men bij een asbestinventarisatie witte asbest oftewel chrysotiel tegen in deze platen maar soms zit er ook nog een klein percentage blauw asbest oftewel crocidoliet in.

Wat is bitumen golfplaat?

Er bestaan vier soorten golfplaten: de bitumen golfplaat en drie lichtdoorlatende golfplaten van PVC, PET en polyester. Weet je niet welke soort golfplaten je moet kiezen of hoeveel golfplaten je nodig hebt? GAMMA helpt je niet alleen bij het kiezen, maar ook bij het maken van de juiste berekening.