Hoe kun je zien wanneer een website is geupdate?

Hoe kun je zien wanneer een website is geupdate?

Als je wilt weten wanneer een artikel of pagina is gepubliceerd, zoek dan een datum op de website. Je kunt ook een Google-zoekopdracht voor de site uitvoeren met een speciale URL-operator die de datum kan onthullen. Als je wilt weten wanneer de site zelf is gepubliceerd, kun je zoeken in de broncode van de website.

Waarom kan ik geen andere sites openen?

Schoon de cache van je DNS op. Je computer heeft een DNS-cache dat verouderd of beschadigd kan raken, waardoor je soms bepaalde websites niet kunt openen. Soms kun je er door simpelweg je DNS-cache op te schonen voor zorgen dat je je favoriete websites weer kunt openen.

Het javascript werkt met Chrome, Firefox en IE als volgt:

  • Ga naar de site waarvan je de laatste wijzigingsdatum wilt weten.
  • Kopieer de code:javascript: alert (document. lastModified)
  • Plak de code in de adresbalk en druk enter.
Lees ook:   Wat staat er in het essentiele informatiedocument?

Hoe oud is de website?

In 1990 bouwde Berners-Lee de eerste browser ter wereld en in augustus 1991 zette hij de eerste website ter wereld online, info.cern.ch. Die is nog steeds in de lucht.

Hoe je kunt zoeken naar pagina’s van het afgelopen jaar?

Je kunt je zoekresultaten verfijnen en aanpassen zodat je precies kunt aangeven waarnaar je op zoek bent. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar sites die de afgelopen 24 uur zijn geüpdatet, of naar foto’s met licentie-informatie.

Waar zijn websites opgeslagen?

Om een website te kunnen vinden op het internet is er een centrale registratie waar bijgehouden wordt op welke computer een website ofwel domein opgevraagd kan worden met een webbrowser.

Wie zit er achter deze website?

De eigenaar van een website kun je online natrekken via wereldwijde domein registers. NL en BE domeinnamen kunnen worden opgezocht via het SIDN en DNS Belgium, en internationale domeinnamen via het ICANN.

Lees ook:   Hoe kom je hoger op de maatschappelijke ladder?

Is een website beschikbaar?

Wil je een . nl-domeinnaam? Dan kun je terecht op de website van Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). Hier kun je de gewenste domeinnaam invoeren en dan zie je meteen of deze nog beschikbaar is.