Hoe kun je er achter komen dat je geflitst bent?

Hoe kun je er achter komen dat je geflitst bent?

Als je met je eigen auto of motorfiets bent geflitst, kun je met je DigID de foto inzien. Als je een auto van je bedrijf of een leaseauto hebt, kun je daar ook terecht en uiteindelijk met je DigID de foto opvragen.

Waar kan ik mijn bekeuring vinden?

Voor een overzicht van de boetes die op uw naam staan, gaat u naar de website van het CJIB. In enkele stappen vult u uw gegevens in en verstuurt u het formulier via de digitale weg naar het CJIB.

Wat als je je boete kwijt bent?

Neem contact opnemen met het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Het CJIB verstuurt de beschikkingen.

Hoeveel marge op flitspaal?

Onder de 100 km/u zal er een marge worden toegepast van 6 km/u op de flitspaal, indien de vastgestelde snelheid hoger ligt dan 100 km/u past men een correctie toe van 6% op de gemeten snelheid.

Wat kost geflitst worden?

Een minimumbedrag bij het overschrijden van de maximum toegestane snelheid waarvoor u -via de Wet Mulder- beboet kunt worden bedraagt: vanaf 12 euro tot een maximum van 423 euro. Vermelde boetebedragen zijn na de wettelijk verplichte correctie op de gemeten snelheid en administratiekosten.

Hoeveel boete voor 1 km te hard?

Een boete voor 1 km/u te hard rijden kost je 11 (elf) euro. Omdat deze boetes verwerkt worden door overgekwalificeerde professoren, bedragen de administratiekosten 9 euro!

Wat zijn de straffen van een snelheidsovertreding?

De straffen van een snelheidsovertreding variëren tussen een boete en het innemen van het rijbewijs of voertuig. Bekijk welke straf u krijgt.

Wat is een hoge boete voor een snelheidsovertreding?

30 tot 50 km/u te snel. Meestal krijgt u via een strafbeschikking een extra hoge boete voor de snelheidsovertreding. De hoogte hangt af van uw situatie. Begaat u binnen 2 jaar opnieuw een snelheidsovertreding? Dan wordt de boete voor deze overtreding verhoogd met 20% en kunt u een langere rijontzegging krijgen.

Wat is de geldboete bij een snelheidsovertreding?

De geldboete bij een snelheidsovertreding, wanneer U gedagvaard bent voor de politierechter, wordt geregeld in de Wegverkeerswet: “Art. 29 § 3. Het overschrijden van de toegelaten maximumsnelheid bepaald in de reglementen uitgevaardigd op grond van deze gecoördineerde wetten wordt gestraft met een geldboete van 10 euro tot 500 euro.