Hoe koop je een treinkaartje in Duitsland?

Hoe koop je een treinkaartje in Duitsland?

Kopen van een treinkaartje in Duitsland Treinkaartjes kun je gemakkelijk kopen via de website van de Deutsche Bahn. Je kunt het online betalen en thuis uitprinten. Dat kan tot 10 minuten voor vertrek. Daarnaast kun je op de treinstations in Duitsland kaartjes kopen bij automaten (met creditcard) en bij loketten.

Waarom heet het de IJzeren Rijn?

Voorgeschiedenis (1839–1869) Lange tijd stond deze verbinding bekend als ‘de (eerste) IJzeren Rijn’. Deze benaming stamde uit de nota Zur Eisenbahn von Köln nach Antwerpen (1833), waarin Ludolf Camphausen voor het eerst ijverde voor een spoorlijn i.p.v. een kanaal.

Waarom wil Nederland de IJzeren Rijn niet gaan gebruiken?

De échte IJzeren Rijn, die sinds de negentiende eeuw de Antwerpse haven met het Duitse Ruhrgebied verbond en een stuk mocht afsnijden via Nederlands grondgebied, raakte al in 1992 in onbruik, omdat de Nederlandse Limburgers rust wilden voor het Nationaal park De Meinweg met zijn weelderige broekbossen, wilde zwijnen en …

Waar loopt de IJzeren Rijn?

Het historisch tracé van de IJzeren Rijn is gelegen in België, Nederland en Duitsland en vormt een verbinding tussen de haven van Antwerpen en Duisburg (afbeelding 1.1). Het Nederlands gedeelte van deze spoorlijn verbindt de Belgische grens, via Budel, Weert, Roermond en Vlodrop, met de Duitse grens.

Wat kost een treinkaartje naar Duitsland?

Duitsland per trein

Route Reistijd Vanaf
Amsterdam – Berlijn 6h22 € 39
Amsterdam – Keulen 3h11 € 29
Amsterdam – Hamburg 5h14 € 39
Amsterdam – Düsseldorf 2h08 € 19

Hoe duur is de trein in Duitsland?

Voordelige treintickets: vanaf EUR 21,50 binnen Duitsland reizen. Reis met het voordelig tarief snel en voordelig binnen Duitsland – ook in de ICE!

Kan je met een NS dagkaart naar Duitsland?

Met een Quer-durchs-Land-Ticket kunt u een dag onbeperkt reizen door heel Duitsland, op één doordeweekse dag. Een ticket kost 44 euro voor 1 persoon, per extra reiziger komt er 8 euro bij (t/m 5 personen).

Hoe reis je met de trein in Duitsland?

In Duitsland kun je met de trein goedkoop en snel naar bijna iedere bestemming in Duitsland reizen. De meeste grote steden zijn met de ICE, de Duitse hogesnelheidstreinen, en met intercity’s te bereiken. Kleine steden en dorpen kun je bereiken met een regionale trein. Treinkaartjes voor treinen naar Duitsland.