Hoe kom ik van nare gedachten af?

Hoe kom ik van nare gedachten af?

Met behulp van deze 15 tips kun jij straks al je negatieve gedachten loslaten.

 1. Vervang je gedachten door positieve gedachten.
 2. Oefen vaak, geef niet op.
 3. Verleg je aandacht naar iets dat je een goed gevoel geeft.
 4. Neem je gedachten niet te serieus.
 5. Geef negatieve gedachten een naam.
 6. Focus op het hier-en-nu.

Waarom kan ik niet stoppen met denken?

We denken vaak dat we onze gedachten ZIJN en de gedachten die we denken ván ons zijn, omdat we er middenin leven. Er is geen afstand meer tussen ons en onze gedachten, we hebben onszelf geïdentificeerd met ons denken, waardoor we niet meer kunnen stoppen. Je zou kunnen zeggen dat we IN de prullenbak zijn gaan leven.

Waarom denk ik zoveel na over het leven?

De gedachten van de meeste mensen sluiten automatisch onnodige informatie uit en laten alleen de vitale informatie achter die relevant is in een bepaalde situatie. Dit proces is verstoord bij mensen met hyperesthesie en de selectie van informatie moet bij hen “handmatig” gebeuren.

Hoe zet je negatieve gedachten om?

Wat kun je doen om negatieve gedachten te doorbreken?

 1. Breng je beperkende overtuigingen eens in kaart.
 2. Vervang de beperkende overtuigingen door affirmaties.
 3. Stel positief bekrachtigende vragen.
 4. Wees dankbaar.
 5. Altijd blijven lachen.

Hoe neem je afstand van je gedachten?

Merk op waar je gedachte net bleef ‘haken’. Berg dat weg en ga dan in je verstand terug naar de brug over de treinsporen en kijk opnieuw naar beneden. Kijk of je op de brug kunt blijven, maar als je hem toch verlaat neem dan gewoon waar wat er gebeurt en keer vervolgens terug naar de brug.

Hoe kan ik mijn gedachten veranderen?

Dit zul je zelf moeten uitvinden. Het is van wezenlijk belang om iedere dag zoveel mogelijk gedachten te noteren en uit te dagen. Het opschrijven zal je helpen om afstand te nemen van de gedachten. Op den duur zul je waarschijnlijk in staat zijn om ze in je hoofd uit te dagen, op het moment dat ze bij je opkomen.

Hoe je naar jezelf kijkt?

Kijken naar jezelf houdt in dat je je losmaakt van wat er in je omgaat en van wat er van je uitgaat. Je neemt dan van buiten af je belevingen en gedragingen waar. Je observeert wat je normaliter uitleeft. Of met andere woorden, je observeert wat zich in jou uitleeft.

Hoe leer je negatieve gedachten omzetten in positieve?

Hier zijn vijf tips om negatieve gedachten los te laten en om te zetten in positieve gedachten:

 1. Richt je aandacht op iets leuks, op positieve gedachten.
 2. Ga ervan uit dat je met negatieve gedachten niets oplost.
 3. Kom in actie door positieve gedachten.
 4. Stel een vaste tijd in dat je negatief denkt – en màg denken.

Wat is een Depersonalisatiestoornis?

Bij depersonalisatie ervaart iemand zichzelf of het eigen lichaam als onwerkelijk, alsof iemand zichzelf van buitenaf bekijkt of lichaamsdelen voelen vreemd aan.

Hoe haal je bevestiging uit jezelf?

Alsmaar een ander nodig hebben voor bevestiging is niet gezond. Dan maak je jezelf te afhankelijk van de mening van een ander. Je eigen kwaliteiten kennen en waarderen is belangrijk, zodat je niet voortdurend afhankelijk bent van anderen voor je eigenwaarde. Geef jezelf ‘credits’ voor wie je bent en wat je doet.

Hoeveel affirmaties per dag?

Wat je maar vaak genoeg herhaalt, gaat aanvoelen als waar en je gaat er vervolgens naar handelen. Deze affirmaties denk, zeg, schrijf of lees je meerdere malen per dag. En blijf dit volhouden. Na gemiddeld 66 dagen is iets meestal een gewoonte geworden, dus je moet ervoor zorgen dat het geïntegreerd wordt in je leven.