Inhoudsopgave
Hoe kom ik in opleiding tot dermatoloog?
Om Dermatoloog te worden moet je eerst de WO opleiding Geneeskunde hebben afgerond. Deze opleiding duurt zes jaar. Daarna moet je nog een vijfjarige specialisatie aan een Academisch Ziekenhuis volgen. In totaal duurt de opleiding tot Dermatoloog dus elf jaar.
Hoe kies ik een medische vervolgopleiding?
Na je artsexamen kun je kiezen voor een medische vervolgopleiding. Maar er zijn ook andere opties. Het ziekenhuis is ook niet de enige plek waar je kunt gaan werken. Denk eens aan de universiteit, de farmaceutische industrie, de GGD, het UWV, de bloedbank of trombosedienst, het ministerie van Defensie of het Nivel.
Wat verdient een dermatoloog in opleiding?
Salaris Dermatoloog Ter indicatie: als beginnend afgestudeerde in dienst van een algemeen ziekenhuis verdien je, conform de Arbeidsvoorwaarden Medisch Specialisten (AMS), per jaar een bruto salaris van ongeveer € 70.000,- voor een 45-urige werkweek. Het salaris kan oplopen tot zo’n € 130.000,-.
Hoe lang duurt een opleiding tot dermatoloog?
De opleiding tot dermatoloog duurt 5 jaar. In het AMC zijn op de afdeling dermatologie gemiddeld 20 artsen in opleiding tot specialist (aios).
Welke specialisatie na geneeskunde?
Je kunt je specialiseren nadat je de studie Geneeskunde hebt afgerond, dit kan bij verschillende zorginstellingen zoals de GGD, verpleeghuizen en ziekenhuizen. Je kunt er ook voor kiezen om aan de slag te gaan in de farmaceutische industrie. Verder valt werken in het buitenland ook onder de mogelijkheden.
Wat kun je doen na geneeskunde?
De meeste basisartsen studeren na hun Geneeskunde-opleiding verder om zich medisch te specialiseren. Door een vervolgopleiding te doen, kun je onder andere anesthesioloog, chirurg, dermatoloog, klinisch geriater of huisarts worden.
Wat verdiend een dermatoloog per jaar?
Het salaris varieert tussen de 85.000 euro en 150.000 euro per jaar.
Welke master na geneeskunde?
Veel studenten die een bachelordiploma Geneeskunde hebben behaald, vervolgen hun studie met de driejarige masteropleiding tot basisarts. Als basisarts ben je formeel bevoegd tot het uitoefenen van de geneeskunde, maar je bent nog geen specialist, huisarts of sociaal geneeskundige.
Wie mag specialiseren Geneeskunde?
Via een traject van vier tot zes opleidingsjaren wordt de kennis en kunde van de arts-specialist in opleiding (ASO) in deze vier rollen uitgebreid. Je sluit je opleiding af met een masterproef waarin je zelf op zoek kan gaan naar kennis die de geneeskunde echt vooruit kan helpen.
Waarin kan je je specialiseren na Geneeskunde?
Overzicht medische vervolgopleidingen LUMC
- anesthesiologie.
- cardiologie.
- cardio-thoracale chirurgie.
- dermatologie.
- gezondheidszorgpsycholoog.
- heelkunde.
- huisartsgeneeskunde.
- interne geneeskunde.