Hoe kan ik HES-code aanvragen voor Turkije?

Hoe kan ik HES-code aanvragen voor Turkije?

Eerst moet u HES typen, na een spatie, de nationaliteit invoeren (GBR, FIN, DEU, enz.), Dan uw paspoortnummer na een andere spatie, en dan het jaar van de datum van die persoon (1980), en ten slotte, de achternaam stuur het dan naar 2023. Alleen Turkse residenties en burgers kunnen deze code ontvangen.

Wat is een HES-code voor Turkije?

HES is de initialen van ” Hayat Eve Sığar ”, wat zich vertaalt naar ‘het leven dat thuis past’. Het primaire doel van deze code is om aan te geven wie het virus bij zich draagt.

Waarom blijft Turkije Oranje?

Waarom staat Turkije nog altijd op code oranje als het om reizen gaat, terwijl de grootse Corona brandhaarden van Europa al enkele weken op code geel staan? Bij code oranje mag je alleen noodzakelijke reizen maken. Daarnaast is het aantal Corona besmettingen in de Turkse badplaatsen extreem laag.

Hoe kom ik aan een HES-code?

U kunt de HES-code krijgen; Via de mobiele applicatie Hayat Eve Sığar, Via E-Government, Door een sms te sturen naar het verkorte nummer 2023.

Waar vind ik mijn HES-code?

Hoe kom ik aan een HES-code? Surf naar de speciale webpagina van de Ministerie van Volksgezondheid van Turkije (klik hier). Op de betreffende pagina dien je je gegevens in te vullen. Na het invullen van je gegevens kan je een formulier downloaden met je persoonlijke HES-code.

Is Turkije geel of oranje?

Turkije is op dit moment helaas nog steeds code oranje. Bij code oranje mag je alleen noodzakelijke reizen maken. Code geel betekent dat je er wel naar toe op vakantie mag, mits je de veiligheidsrisico’s en hygiëne maatregelen in acht houdt.

Hoe vraag ik een Hescode aan?

Welke papieren Turkije?

Als u naar Turkije reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen. Uw paspoort of ID-kaart moet minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije.