Hoe kan een bank duurzaam zijn?

Hoe kan een bank duurzaam zijn?

Bij echt duurzame banken wordt er met jouw geld geen regenwoud gekapt, geen mensen van hun eigen land verjaagd en niet bijgedragen aan klimaatverandering.

Hoe duurzaam zijn hypotheekverstrekkers?

Als jij je hypotheek afsluit bij een grote, internationale bank, kun je ervan uitgaan dat dit geld voortkomt uit beleggingen en spaargeld. Financieringen uit spaargeld zijn duurzaam, aangezien je hierdoor ‘niet-besmet’ geld leent. Internationale banken investeren echter ook in grote bedrijven.

Hoe duurzaam is ING?

In onze kantoorpanden in Nederland gebruiken we al meer dan vijf jaar 100% duurzaam opgewekte elektriciteit. We hebben zowel een ISO 14001 (milieumanagementsysteem) als een ISO 50001 certificaat (energiemanagementsysteem).

Welke bank investeert niet in wapens?

NIBC, de Volksbank (ASN, SNS en Regiobank) en Triodos Bank geven aan helemaal niet in de wapensector te beleggen. Ook voor deze banken werden geen investeringen in de dertien bedrijven gevonden.

Welke banken zijn ethisch?

Gemiddelde score Alles samen is het Nederlandse Triodos het duurzaamst in ons land (85%). De bank scoort het best op ‘Wapens uitsluiten’ (100%), ‘Arbeidsrechten’ (98%) en ‘Natuur’ (93%); ze scoort (nog) slecht op ‘Transparantie’ (79%), ‘Belasting’ (71%) en ‘Gendergelijkheid’ (39%). Vdk eindigt als tweede met 62.

Is Triodos duurzaam?

Triodos Bank is een van de duurzaamste banken ter wereld. Onze missie is om jouw geld te laten werken aan een mooiere samenleving.

Wat is een duurzaamheids depot?

Met het Duurzaam Depot leen je eenvoudig extra geld voor energiebesparende maatregelen. Door de besparing op je energierekening hoeft het maandelijks niet eens extra geld te kosten. De overheid biedt verschillende subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen voor je woning.

Welke hypotheek is duurzaam?

Zo zegt Volksbank: ‘Wij zien een hypotheek als duurzaam wanneer er een aspect aan zit dat het aantrekkelijk maakt voor een hypotheeknemer (de woningeigenaar) om de woning te verduurzamen of een duurzame woning aan te schaffen.