Hoe herken je vervroegde overgang?

Hoe herken je vervroegde overgang?

Bij een vervroegde menopauze is de eicelvoorraad al op jongere leeftijd uitgeput. Vaak merkt u pas iets als u stopt met de pil. Uw menstruatie komt niet terug, terwijl u niet zwanger bent. Typische overgangsklachten als opvliegers, slecht slapen, stemmingswisselingen, droge huid en droge vagina komen ook voor.

Hoe wordt overgang vastgesteld?

Kan worden vastgesteld of de overgang begonnen is? Door bloedonderzoek op de derde dag van de menstruatie kan worden nagegaan of het FSH (het hormoon dat de eierstok aanzet tot groei van eicellen, zogenaamd Follikel Stimulerend Hormoon) verhoogd en het oestrogeen verlaagd is.

Wat is de duur van de overgang?

Het begin en duur van de overgang De duur van de overgang verschilt bij elke vrouw. De gemiddelde tijd tussen het onregelmatig worden van de menstruaties en de menopauze is 4 jaar. Overgangsklachten kunnen 5 tot 10 jaar of soms zelfs langer bestaan. Globaal is deze periode te verdelen in 5 jaar voor de laatste menstruatie tot 2 à 3 jaar erna.

Wat is een overgangsverschijnsel?

De overgang is heel natuurlijk, toch kan het een lastige periode zijn. Typische overgangsverschijnselen zijn: Verandering in de menstruatie. De menstruatie komt onregelmatig, met kortere of langere tussenpozen. Uw menstruatie kan langer of juist korter duren. Het bloedverlies kan heviger zijn of juist veel minder dan u gewend was.

Wat is de overgang van een vrouw?

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van een vrouw. De menstruaties worden onregelmatig en blijven uiteindelijk helemaal weg. U kunt opvliegers en zweetaanvallen krijgen. Uw vagina wordt droger.

Wanneer begint de overgang in uw leven?

De overgang is een fase in uw leven waarin uw menstruaties onregelmatig worden en uiteindelijk helemaal wegblijven. De overgang begint meestal ergens tussen uw 45ste en 55ste jaar, soms eerder. 1 op de 100 vrouwen komt al vroeg