Hoe groot is de regenboog?

Hoe groot is de regenboog?

Een regenboog heeft geen lengte. De regenboog bestaat namelijk niet ergens op een bepaalde plek in de lucht. Je ogen nemen hem alleen waar alsof die boog ook echt daar ergens hangt. Zoals je in bijgevoegd filmpje kan zien beweegt de regenboog mee met het vliegtuig, en blijft niet op hetzelfde punt hangen.

Kun je de regenboog aanraken?

Het heeft ook iets geheimzinnigs. Je ziet het wel, maar je kunt het niet aanraken of er onder doorlopen.

Wanneer ontstaat de regenboog?

De regenboog ontstaat als het regent en de zon schijnt of als er hoge vochtigheid is en de zon is erg fel. Als het licht door de regendruppels schijnt, wordt het licht gebroken en weerkaatst. Daardoor worden de kleuren apart zichtbaar. De regenboog is eigenlijk een cirkel.

Lees ook:   Wat kun je puntlassen?

Wat zijn de kleuren van de regenboog?

Kleuren van de regenboog: rood · oranje · geel · groen · cyaan · blauw · indigo · violet Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 27 jun 2020 om 20:53. De tekst is beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen, er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing

Wat is de bekendste regenboog mythe?

De bekendste regenboog mythe is de pot met goud. Er wordt gezegd dat als je het einde van een regenboog bereikt je een pot met goud vindt wat bewaakt wordt door een kabouter. Deze kleine oude man zit vol kattenkwaad en zal je het goud nooit zomaar geven.

Wat is de volgorde van de regenboog?

Bij de oorspronkelijke regenboog zijn de kleuren op de goede volgorde, namelijk: rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo, violet. Bij de tweede regenboog zijn de kleuren andersom. De buitenste laag is dan blauw en de binnenste laag is rood. De volgorde is dan dus andersom.

Lees ook:   Wat betekent 30va?

Hoe breed is een regenboog?

Waarnemer en boog vormen samen een denkbeeldige kegel met de waarnemer op de punt van de kegel en de regenboog langs de boogrand van het grondvlak van de kegel. De boog heeft binnen de kegel een halve tophoek van ongeveer 42 graden; de breedte van de kleurenband van rood tot violet is circa 2 graden.